Fredag 14 Maj
Stockholm

Rullstolsburne Mille, 7, är hockeymålis

Mille Vestmark i målet.
1 av 4
Mille Vestmark i målet. Foto: Faksimil/Gefle Dagblad
Mille tillsammans med sin pappa Fredrik Hedell.
2 av 4
Mille tillsammans med sin pappa Fredrik Hedell. Foto: Faksimil/Gefle Dagblad
Lagledaren för IK Huges U8-lag, Magnus Malmström, tycker det är viktigt att alla får vara med.
3 av 4
Lagledaren för IK Huges U8-lag, Magnus Malmström, tycker det är viktigt att alla får vara med. Foto: Faksimil/Gefle Dagblad
Mille tar på sig målvaktsskydden.
4 av 4
Mille tar på sig målvaktsskydden. Foto: Faksimil/Gefle Dagblad

Med ett medfött ryggmärgsbråck har 7-årige Mille Vestmark från Gävle aldrig kunnat spela hockey med sina vänner – förrän nu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÄVLE. Som ett stort Brynäs-fan har rullstolsburne Mille Vestmark länge drömt om att kunna spela ishockey. 7-åringen från Gävle har testat elhockey men där var den äldsta medspelaren 23 år äldre än honom, skriver Gefle Dagblad. Och eftersom de närmaste kälkhockey-lagen ligger runt tio mil bort från Milles hem har inte heller det varit aktuellt. 

"Handlar om att delta och ha kul"

Det var först när den lokala klubben IK Huge saknade målvakt till en match för åttaåringar som möjligheten att spela hockey öppnades på riktigt.

Lagledaren Magnus Malmström tänkte direkt på Mille.

– Som ledare tycker jag att det är jättekul att Mille är med. Det här handlar ju om att delta och ha kul med sina kompisar. Han går på Lillhagsskolan och leker med sina kompisar på samma villkor där. Då ska han ju också få spela hockey med dem, säger Malmström till Gefle Dagblad.

Mille tillsammans med pappa


Bildkälla: Faksimil/Gefle Dagblad

"Glömmer att han sitter i rullstol"

I söndags gjorde Mille debut för sitt lag. Sittandes på knä stod han för flera räddningar i matchen – trots att han behöver lite tid att vänja sig vid skydden.

– Men han lär sig mer och det blir bara bättre och bättre. För honom betyder det enormt mycket att han får spela med sina klasskompisar. Han behöver inte känna sig annorlunda och kan för stunden glömma att han sitter i rullstol, berättar hans pappa Fredrik Hedell för tidningen.

Mille i målet


Bildkälla: Faksimil/Gefle Dagblad

"Hoppas det ska inspirera"

Magnus Malmström hoppas att Milles situation kan leda till att fler barn med olika hinder vågar höra av sig till lokala idrottsklubbar.  

– Han kan inspirera andra barn med funktionshinder och därför är det bra att debuten uppmärksammas. Många barn är i samma situation som Mille. Men de vågar inte ta kontakt med sin hockeyförening. Hoppas att det här kan inspirera andra barn och föräldrar att våga göra det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela