Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Den fina gesten för att hjälpa stjärnans sorg

- 20/08/2015, 10:54
Jakub Petruzalek och Viktor Ekbom.
1 av 5

Jakub Petruzalek och Viktor Ekbom.

TT Bild

Flickvännen Katerina Netolicka.
2 av 5

Flickvännen Katerina Netolicka.

Jakub Petruzalek i Tjeckien.
3 av 5

Jakub Petruzalek i Tjeckien.

TT Bild

Viktor Ekbom hade 88 förra säsongen.
4 av 5

Viktor Ekbom hade 88 förra säsongen.

TT Bild

Jakub Petruzalek med nummer 88 till höger.
5 av 5

Jakub Petruzalek med nummer 88 till höger.

TT Bild

– När jag fick höra varför och under vilka omständigheter var det en självklarhet för mig, säger Örebros Viktor Ekbom.

I november 2014 fick Jakub Petruzaleks det tråkiga beskedet att hans flickvän Katerina Netolicka hade hittats död i parets lägenhet i Tjeckien. Petruzalek bröt sitt kontrakt med sin KHL-klubb och börjar nu om i Örebro HK.

– Det viktigaste då var att vara nära min familj, vi gav varandra stöd och fanns där för varandra. Det var skönt att vara hemma efter tolv år utomlands eftersom det viktigaste för mig då var att vara nära mina nära och kära. Nu vill jag gå vidare och därför bestämde jag mig för att åka till Sverige, säger Petruzaleks till Nerikes Allehanda.

Efter att han skrivit på kontraktet kollade han igenom truppen för att se om hans nummer 88 var ledigt. 88 är nämligen det år hans flickvän föddes och han har haft det i flera år. Numret var redan taget av lagets Viktor Ekbom, som givietvis släppte tröjnummret till Petruzalek.

– När jag fick höra varför och under vilka omständigheter var det en självklarhet för mig att ge det till honom, säger Viktor Ekbom till Nerikes Allehanda.

Bildkälla: TT Bild

Petruzalek berättar att han inte ville komma in som ny i laget och ställa till med problem. Men Viktor Ekbom var förstående.

– Jag kollade truppen innan och såg att nummer 88 var taget av Viktor Ekbom. Jag ville inte skapa några problem som ny kille som kommer in i laget men Viktor kom till mig i går och vi snackade om nummer och han frågade vad jag helst ville ha. Jag sa 88 eftersom det betyder mycket för mig. Det har en speciell innerbörd. Så han sa att ”du kan ta det om du vill ha det”. Han visade stor respekt. Stort tack till honom. Jag uppskattade det verkligen.

Hade du gett upp ditt nummer?