Damkronorna överlägsna i VM-premiär

Det blev en enkel seger för Sverige i dagens premiärmatch.

Det blev en enkel seger för Sverige i premiärmatchen i ishockey-VM. Damkronorna avfärdade Kina med 6-1, exakt hälften så stort som när Sverige vann med 12-2 när lagen möttes senast i VM för två år sedan.

Den här gången hade de en riktig målvakt, säger förbundskapten Peter Elander till TT.

Söndagens möte med Kina var en måste-vinna-match eftersom en förlust med största sannolikhet inneburit att Sverige varit borta från kampen om medaljerna.

Det är alltid nervöst med såna här matcher som vi ska vinna. Vi möter en motståndare som ställer upp med fem spelare i egen zon och det blir hugg och slag när vi anfaller.

Lyckligtvis tog Sverige ledningen tidigt i matchen genom Danijela Rundqvist och tio sekunder före slutet av den första perioden ökade Elin Holmlöv på till 2-0.

I andra perioden gjorde Danijela Rundqvist sitt andra mål och innan mellanakten var över hade Sverige gått ifrån till 5-0. Skottstatistiken var då 35-3.

Vi hade en kedja som var vaken hela matchen och det var Rundqvist, Holmlöv och Erika Holst.

I tredje perioden bevakade Sverige ledningen och även Erika Holst blev tvåmålsskytt.

Maria Rooth, som jagade sitt hundrade mål, blev för ovanlighets skull mållös.

Förhoppningsvis kommer det i morgon (måndag) i stället, säger Elander.

På måndag spelar Sverige mot Kanada. För att Sverige ska kunna gå vidare till spel om guldet krävs det blågul seger eftersom Kanada vann mot Kina med 13-1. Om Sverige spelar oavgjort eller förlorar väntar matcher mot övriga grupptvåor för att nå en bronsmatch.

I november förra året vann Sverige sin första historiska seger mot damhockeyns giganter.

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.