Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hockeystjärna stämmer försäkringsbolag

Sport | 16/04/2009 13:15

Espen Knutsen kräver elva miljoner kronor av SEB Trygg Liv.

Den norske ishockeyspelaren Espen Knutsen stämmer det svenska försäkringsbolaget SEB Trygg Liv på nästan elva miljoner kronor. Knutsen anser att han inte har fått ut de pengar han har rätt till efter att ha tvingats sluta med hockeyn på grund av svåra huvudskador.

Knutsen, som gjorde sju säsonger i Djurgården, blev i december 2004 tacklad in i sargen med huvudet före. Smällen blev för mycket för norrmannen som redan då hade haft problem med huvudskador under en längre tid. I april 2006 konstaterades att han aldrig skulle kunna komma tillbaka till hockeyn. Knutsen menade då att han hade rätt till pengar från sitt svenska försäkringsbolag SEB Trygg Liv.

Men SEB Trygg Liv har inte betalat ut några pengar till Knutsen. I stället har försäkringsbolaget hänvisat till den utredning som företaget gör i ärendet. En utredning som har dragit ut på tiden.

Skälet till att Espen Knutsen nu väljer att stämma SEB Trygg Liv är att preskriptionstiden för hans ärende håller på att gå ut. Knutsen fick reda på att han kunde ha rätt till pengarna i april 2006. Ärendet preskriberas efter tre år, vilket innebär att Knutsens rätt till utbetalning är på väg att upphöra.

Espen Knutsen spelade, förutom i Djurgården, också för Anaheim och Columbus i NHL. Han är nu tränare i norska Vålerengen.

Skrivet av: