4-2 till Djurgården mot Södertälje

- 13/10/2008, 21:31 -

Linus Klasen gjorde inledningsmålet, men Djurgården vann ändå. (TT)

En tät match utan särskilt många klara målchanser.

Såna matcher avgörs i power play.

Det visste Djurgården som vände på matchen med tre mål i numerärt överläge och vann länsderbyt mot Södertälje med 4-2.

Både hemmalaget SSK och Djurgården fick flera tillfällen var i spel med en man mer på isen. Men medan Södertälje försökte sig på ett finurligt, vilket snarare blev onödigt komplicerat, passningsspel, gjorde Djurgården det lätt för sig - pangade stenhårda skott på mål och gick in på returerna.

Det gav tre mål och det vände på matchen.

SSK hade gjort 1-0 i power play i första perioden, men Linus Klasens skott i krysset var en enmansföreställning snarare än resultatet av ett bra spel i numerärt överläge.

Djurgården visade hur det skulle gå till: 1-1 var ett skott från blålinjen som Marcus Ragnarsson styrde i mål. 2-1 var ett skott från nyanlände amerikanen David Schneider där Robin Figren tryckte in returen. Och 3-1 kom efter skott från Timmy Pettersson, vilket gav en retur som Andreas Engqvist gjorde mål på. Det sista målet kom två sekunder efter att SSK blivit fulltaligt, men var ändå frukten av en bra och enkel power play-metod.

– Vi har haft en hel del problem med det tidigare, men det har sett allt bättre ut och vi såg nu hur effektivt det är i såna här tuffa bortamatcher, säger Djurgårdens tränare Tomas Montén.

Nyckeln enligt Montén är dock att laget fått tillbaka skadade spelare.

– Vi har haft Figren, Fredrik Bremberg och Timmy Pettersson skadade och det är tre power play-spelare. När de var skadade satsade vi på ett enklare, rakare spel och det verkar sitta kvar även nu när vi fått tillbaka de mer passningsskickliga spelarna, säger Montén.

Djurgården backade hem från start och lät Södertälje sköta puckföringen. Något som inte passade hemmalaget, som saknade två ordinarie centrar och de passningsskickliga backarna Daniel Josefsson och André Benoit.

– Det är fyra starka spelare så visst betyder det något. Det brukar inte vara något problem för oss i uppspelsfasen, vi brukar kunna sätta bra snurr på pucken, men det taktade inte i dag, säger SSK-tränaren Leif Strömberg.

Hannes Hyvönen lyckades reducera i slutet, men Tim Eriksson ökade direkt på till 4-2 och någon vändning var det aldrig tal om.

Skrivet av: