HV71 jagar femte raka

- 14/10/2008, 11:47 -

I kväll ångar mästarna från Jönköping vidare i en klassiker mot Färjestad.

Det brukar bli tuffa och underhållande matcher när dessa två gamla arvsfiender drabbar samman. Kvällens match blir nog inget undantag.

Ett skadedrabbat HV71 har efter den usla starten kommit igång på allvar. Och till kvällens match är förstärkningarna Nick Angell och Kris Beech redo.

– Förhoppningsvis blir de en extra krydda för laget. Vi kommer ha fler spelare att tillgå och det skapar lite konkurrens i laget, säger tränaren Kenta Johansson.

Drabbningen med Färjestad blir HV:s fjärde match på en vecka. Laget har äntligen fått vila i några dagar. Men mot Rögle i lördags kändes det tuffa matchandet.

– Jag kan konstatera att vi inte var riktigt lika fräscha som i matcherna innan och därför kunde vi inte sätta samma press på motståndarna, säger Kenta.

Jönköpingslaget besegrade ändå Rögle efter förlängning vilket betydde fjärde raka vinsten, tre i elitserien och en i Hockey Champions League. Nu siktar de på en handfull fullträffar. Men tar inget för givet.

– Det känns som att de är på gång. Som alltid gäller det att vara med i inledningen av matchen, speciellt i Karlstad eftersom det brukar gå undan där. Vi måste våga spela vårt spel, säger Kenta till klubbens hemsida.

Färjestad är vanligtvis en dominant i elitserien. Men hittills har säsongen varit en besvikelse. Segern i lördags borta mot Timrå var lagets första efter tre raka förluster. I kväll glider de ut på isen i hemmaborgen Löfbergs Lila Arena där de redan förlorat två gånger i år. Publiken tolererar nog inte en till.

–Vi tar med oss en bra känsla från matchen mot Timrå, säger Tommy Samuelsson till klubbens hemsida.

Vi får se hur långt den känslan kan bära värmlänningarna mot stekheta HV71.

Skrivet av: