Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Loob leder utbrytarlagens utredning

Sport | 18/05/2009 09:10

Håkan Loob tar tjänstledigt från jobbet som klubbdirektör för Färjestad.

Håkan Loob tar tjänstledigt från jobbet som klubbdirektör för Färjestad. I stället ska han avsluta de fem Nordic trophy-klubbarnas utredning som handlar om svensk klubblagsishockeys möjligheter att växa.

– Senast vid årsskiftet ska Håkan presentera en mängd olika alternativ som vi sedan kan ta ställning till, säger Linköpings ordförande Christer Mård till Aftonbladet.

De fem klubbarna Djurgården, Färjestad, Frölunda, HV 71 och Linköping, som är drivande i försäsongsturneringen Nordic trophy, har gått ur elitklubbarnas samarbetsorgan Svenska hockeyligan i väntan på den egna utredningen.

Det som Loob ska titta på är om klubbarna ska vara kvar i elitserien, starta en ny svensk liga med internationellt utbyte med exempelvis NHL eller KHL, vara med och starta en nordisk eller europeisk liga eller gå med i den ryska ligan KHL.

– Håkan har alla kontakter som behövs, både i Sverige och utomlands, för att göra bästa tänkbara jobb, säger Mård.

Skrivet av: