Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Europeisk liga målet för utbrytarna

Sport | 20/05/2009 09:08

Målet för de svenska utbrytarklubbarna är att starta en europeisk liga.

Målet för de svenska utbrytarklubbarna i ishockey är att vara med och starta en europeisk liga med tre serier där de nordiska lagen ska spela i den ena.

– En Nordic conference, som i startskedet består av tio-tolv lag, är vad vi ser framför oss, säger HV 71:s ordförande Göran Frick till Aftonbladet.

Frick säger vidare att den nordiska ligan ska vara självständig, men ha ett nära samarbete med den ryska Eastern conference och den mellaneuropeiska Central conference som både är kommersiellt och sportsligt. Ett visst matchutbyte ska finnas mellan serierna, men en majoritet av matcherna ska spelas mellan lagen i respektive conference.

– Det är en grundförutsättning, och något som vi fem NT-klubbar är helt överens om. Huvuddelen av matcherna ska spelas mot lag i vårt närområde, säger Frick.

Fem elitserieklubbar - Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV 71 och Linköping - har sagt upp avtalet med Hockeyligan för att utreda möjligheterna att starta en annan liga. De kallar sig för NT-klubbarna eftersom de tillsammans driver försäsongsturneringen Nordic trophy league.

Skrivet av: