Salomonsson tillbaka som vinnare

- 17/10/2008, 01:45 -

Comebacken kunde knappast ha blivit mer lyckad. (TT)

Den 18 september gjorde Modos Andreas Salomonsson sin senaste match.

På torsdagen var han tillbaka och såg till att Modo kämpade ner Frölunda med 3-2.

Efter tio omgångars ofrivillig vila på grund av ljumskproblem var Andreas Salomonsson tillbaka på isen mot Frölunda.

Och det var just "Salle" som fick sista ordet målmässigt i matchen genom att panga in segermålet som fullbordade vändningen från 1-2-underläge.

– En målgörare som är viktig för vårt lag, och som kommer att bli ännu bättre när han fått vara med några omgångar, sade Modos assisterande tränare Fredrik Andersson.

Det verkar som om resultatet 3-2 är melodin just nu för Modo. För bara några dagar sedan gjorde laget 3-2 hemma mot Luleå, men då krävdes några sekunders övertidsarbete för att ta de två poängen.

Mot relativt formstarka Frölunda, som hade tagit poäng i sex av de åtta senaste matcherna, fick Modo en bra start när norrmannen Per-Åge Skröder slog in ettan efter fin framspelning av parhästen Niklas Sundström. Dessa båda, tillsammans med lagets andre norrman Mats Zuccarello Aasen, har varit lagets överlägset bästa enhet, och sett till att laget parkerar på en ganska trygg slutspelsplats.

Mot Frölunda var trion dock relativt osynlig. I stället var det enheten med Salomonsson, Magnus Wernblom och Per Svartvadet som till slut var tungan på vågen. Dinosauriekedjan, som någon av dem själv valt att kalla enheten i Modo med tanke på att två av dem är födda 1973, och Svartvadet är bara två år yngre. Bara ett par minuter efter Modos ledningsmål slog Niklas Andersson in kvitteringen, och när Fredrik Pettersson gav göteborgarna ledning med 2-1 kort före andra vilan var det inte mycket som talade för att tunga Modo skulle orka vända.

– Killarna visade styrka när de tog sig under det psykologiskt tunga underläget, berömde Fredrik Andersson.

Modos vändning tog bara 1,19. Kvitteringen stod Tomas Enström för, och segerpucken satte Salomonsson på fin passning av lagkaptenen Per Svartvadet. Återigen tog Modo mest poäng hemma tack vare mycket starkt målvaktsspel. Karol Krizan överglänste sin kollega Ari Ahonen, som vikarierade för Johan Holmqvist. Frölunda tog omedelbart time out efter Modos 3-2, och trots hårt tryck på slutet höll Modo undan, med Krizan i spetsen.

– Tillsammans med Djurgårdsmatchen är det här vår bästa hittills borta. Fortsätter vi så här kommer vi att vinna många hockeymatcher, men det gäller som bekant att göra fler mål än motståndarna, sa Frölundas tränare Ulf Dahlén.

Skrivet av: