Rögle slog krislaget Timrå

Trots avsaknaden av lagets store härförare Kenny Jönsson krossades Timrå.


Skador och sjukdomar i truppen tycks inte påverka Rögle. Laget fyller på med de unga och vinner eller tar poäng. Nu var det Timrå som fick känna på nykomlingens lagmoral. Rögle vann med 5-1 hemma i Ängelholm.

Ett ganska häpnadsväckande resultat med fyra tongivande spelare långtidsskadade och en sjuk Kenny Jönsson borta både i förra matchen mot Djurgården och nu i lördagens hockeyfest i på hemmaplan.

Timrås tränare Charles Berglund var imponerad:

– Trots att de var utan sin store härförare, Kenny, så spelade de ett kompakt försvarsspel. Jag har fått rapporter från Stockholm, och när de tog poäng mot Djurgården så vann de 60 procent av närkamperna. Nu mot oss 80 procent. Hockey är en kampsport, vi var inte i närheten av att ta hem det här, sade Berglund.

Rögle tog ledningen med 1-0. Och det var 20-årige Mathias Sjöberg som respektlöst drog i väg ett jätteskott och sedan själv slog in returen.

I våras var han åttonde back hos Rögle i allsvenskan, hämtad från Kristianstad och division 1 där han var utlånad men knappt platsade.

Det var förstås hans första mål i elitserien:

– Jag har ju aldrig gjort sådant här tidigare. Men jag fick pucken i mittzonen och hade så jädra bra fart så jag tänkte att det var lika bra att skjuta, sade Mathias Sjöberg.

Hans lärare heter, ja just det - Kenny Jönsson. Därför har Sjöberg kunnat ta det stora steget från ettan till elitserien.

– Det är kul att spela i Rögle, vi gjorde en riktigt bra laginsats och här finns den bästa lagmoral jag upplevt.

Efteråt fick Sjöberg frågan om hur det blir när Kenny Jönsson är tillbaka efter sin sjukdom:

– Äh, skrattade Sjöberg. Vi tar en sak i taget.

Rögle pumpade på i aggressiv stil, var helgjutet i försvaret och vände snabbt till blixtrande anfall typiska för laget.

I mittenperioden smällde Mathias Tjärnqvist in 2-0 och hade flera chanser innan veteranen Mikael Gath fintade och drog in 3-0 med ett handledsskott. Gath gjorde också 4-0 och 5-0 i spel fem mot fyra.

Timrå hängde inte med och laget drog på sig flera utvisningar.

Charles Berglunds lag bröt en svit om fem förluster mot Skellefteå i måndags, och tog poäng borta mot HV71 i torsdags. Nu var man tillbaka på ruta ett:

– Det finns inget att skylla på, vi hade förberett oss noga. Men vi spelade inte som ett lag, det var mycket enskilda utflykter, vi förlorade närkamperna och det duger inte, sade Berglund.

Rögle har inte åkt på en nollpoängare sedan omgång sex.

Nu är nykomlingen med på övre halvan med toppkänning efter tolv omgångar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.