Frölunda slog mästarna

Utvisningarna blev HV:s fall.

Utvisningarna blev HV 71:s fall när laget förlorade mot Frölunda med 3-5. Fyra av Frölundas mål kom med en man mer på isen.

Frölunda fick en drömstart på matchen med mål genom Toni Söderholm redan efter 2.45. Då satt HV:s Andreas Falk på utvisningsbänken.

Första perioden var tämligen jämn mellan lagen, kanske med ett visst övertag för Frölunda. Perioden spelades i ett högt tempo och med ett bra passningsspel.

Utvisningarna blev alltså HV:s fall i den här matchen. Samtidigt fungerade inte lagets eget spel i numerärt överläge. HV, som hittills varit elitseriens bästa lag i power play, lyckades inte utnyttja ett enda av sina numerära överlägen - inte ens när man i nästan en minut spelade fem mot tre i första perioden.

– Utnyttjar man inte sådana lägen blir det svårt att vinna, sade HV:s tränare Kenta Johansson.

Vid ställningen 3-1 i andra perioden var Björn Melin nära att reducera när han kom helt fri med Johan Holmqvist i Frölundas mål. Han lyckades dra bort Holmqvist, men sköt utanför öppet mål. Några minuter senare punkterade Niklas Andersson matchen när han gjorde 4-1 för Frölunda.– Det var väl vår chans att komma in i matchen, men tyvärr missade Melin, sade Kenta Johansson. Tidigt i tredje perioden gjorde Niklas Andersson sitt andra mål för matchen, men efter det så föll Frölundas spel totalt. HV dominerade slutperioden och gjorde också två reduceringar, men närmare än så kom Jönköpingslaget inte.Utan målvakt i åtta minuter Kent Johansson coachade hårt och tog bland annat ut Stefan Liv från målet när Frölunda fick spelare utvisad efter 11.42. Resten av matchen spelade man också med tomt eget mål. HV pressade tillbaka Frölunda och vann skottstatistiken med förkrossande 22-1 i slutperioden.– Jag har aldrig varit med om att spela så länge utan egen målvakt, men tyvärr det gick inte. Det var en chansning, sade Kenta Johansson. Frölundas tränare Ulf Dahlén var naturligtvis mycket nöjd med lagets insats. Det var också den femte raka matchen utan förlust för Frölunda på hemmais.– Laget jobbade bra. Från målvakten till sista forward, sade han.– Dessutom spelade vi ett mycket bra spel i numerärt underläge mot seriens bästa power play-lag.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.