Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Landslagsstjärnor spelade lika

- 21/10/2008, 22:46 -

Förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson fick se sina spelare glänsa.

Inför ögonen på förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson gjordes samtliga mål av spelare med landslagsmeriter när HV 71 och Djurgården spelade 2-2.

–Jag tar inte ut något landslag förrän på måndag, men Marcus Ragnarsson och Robin Figren var roliga att se idag, sade Bengt-Åke efter matchen.

Matchens fyra mål gjordes av spelare med relativt färska landslagsmeriter; Johan Davidsson och Martin Thörnberg i HV, och Fredrik Bremberg och Dick Axelsson i Djurgården.

När landslaget inför Karjala Tournament tas ut på måndag kan det finnas både nya och nygamla spelare med.

Bengt-Åke Gustafsson var på plats i Kinnarps Arena. Efter matchen berömde han Djurgårdens Marcus Ragnarsson, 37 år, och Robin Figren, 20 år.

–Innan måndag är ingen landslagsspelare. Men en sådan här match med många aktuella spelare är alltid rolig att se, sade Bengt-Åke.

Marcus Ragnarsson har inte spelat i landslaget på tre år. Nu när han lämnat Almtuna för Djurgården kanske Tre Kronor kan bli aktuellt igen.

–I så fall är naturligtvis skillnaden mellan klubblag och landslag lite mindre än det var i Almtuna. Men samtidigt får jag mycket speltid här, och högsta prioritet är att orka med att prestera bra i Djurgården, sade Ragnarsson.

Robin Figren gjorde en riktigt bra match. Han briljerade med sin fina kombination av teknik och hårt arbete. Insatsen kröntes av en snygg assist till Brembergs 1-0.

– Bengt-Åke är ju en stor man, så det är roligt att höra goda ord från honom. Landslaget har jag inte hört något om, men det vore en jäkla dröm att få vara med, sade Figren.

Matchen höll inte någon högre klass. Djurgården började bäst, men HV jobbade sig tillbaka och oavgjort kändes inte orättvist till slut.

–Man är väl blåögd, men jag tycker nog att vi åtminstone hade förtjänat bonuspoängen, sade Robin Figren.

HV har svårt att lyckas i inledningen av matcherna. Laget har fortfarande inte tagit ledningen i en enda elitseriematch denna säsong.

När Bremberg gjorde 1-0 var det fjortonde gången av fjorton möjliga som HV släppte in matchens första mål.

Skrivet av: