Stockholm

"Vi siktar på att vinna varje match"

Färjestad har rustat upp med jävlar anamma, målsinne och stor fysik.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Färjestad har de två senaste säsongerna blivit utslaget i semifinalen med 1–4 i matcher mot Linköping. I kväll inleder de årets elitserie på bortaplan mot Brynäs i Läkerol Arena.

På lagets supportersida på SvenskaFans.com frågar dem sig om det är en förändring på gång i laget. Tolv spelare har lämnat Färjestad och nio nya har anslutit till "nya" Färjestad.

Till årets säsong har lagets värvningsansvariga, Håkan Loob och Thomas Rundqvist, tänkt om. Tidigare har det varit teknik och spelsinne som prioriterats. Nu har de förstärkt laget med jävlar anamma och målsinne plus att de nya spelarna har storleken för att spela fysiskt.

– Det kommer nog att ta lite tid innan alla pusselbitar faller på plats. Jag gillar mixen av gammalt och ungt, det känns ganska spännande och Lee Goran som kommer senare hoppas jag blir en frisk fläkt med sin storlek och tyngd samt att han kan ersätta Pelle Prestberg med att göra massa mål, säger förre Färjestadspelaren Roger Johansson till Studio FBK.

Om förändringarna i Färjestad räcker hela vägen till SM-final återstår att se. Första stoppet på den långa vägen dit är i kväll mot ett nästan skadefritt Brynäs som bara saknar Johan Alcén.

I Färjestad saknas bara Peter Nordström.

–Det känns bra, så jag hoppas vi är bra preparerade. Vi siktar på att vinna varje match vi går ut till. Framförallt ska vi jobba hårt, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson till Studio FBK.

Färjestads nyförvärv:

Jonas Holös, Sparta Sarpsborg

Anders Bastiansen, Mora

Marius Holtet, Iowa Stars

Martin Sevc, HC Geus Okna Kladno

Arto Laatikainen, Blues

Lee Goren, Skellefteå

Reinhard Divis, EC Salzburg

Ari Vallin, Lokomotiv Yaroslavl

Sasha Treille, Grenoble

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.