Djurgårdens sista back på plats

Kyle Klubertanz förstärker truppen - nu saknas bara en forward.


Djurgården Hockey har värvat en ung amerikan som sista back till truppen.

Kyle Klubertanz, 23, har skrivit på för ett år med stockholmslaget.

Han har redan tränat med Djurgården och kommer att spela under fredagens Nordic-Trophy match mot Linköping.

Klubertanz kommer närmast från finska TPS Åbo. Under förra säsongen fick han mest speltid i laget. Både i grundserien och slutspelet.

Kyle har tidigare spelat collegehockey i USA, men gillar stor rink.

– Det är annorlunda spel här i jämförelse med hemma. Det är mer skridskoåkning och större ytor här. Jag har spelat på stor rink förut och jag trivs med det, säger Kyle till lagets hemsida.

Kyle beskriver sig som en offensiv back som på grund av sin storlek försöker använda sin teknik och skridskoåkning mer.

– Jag har hört mycket positivt om Djurgården och om elitserien och det känns som ett bra ställe att spela på, menar han till Djurgårdens hemsida.

Janne Järlefelt, Djurgårdens sportchef, tycks nöjd med värvningen.

– Förra året var Kyles första som professionell hockeyspelare. Han blev bara bättre och bättre under säsongen. Det är en allroundback som kommer passa väl in i vår trupp, säger Järlefelt till klubbens hemsida.

Järlefelt säger till sidan att laget nu bara saknar en forward.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.