Lördag 25 Sep
Stockholm

Jonathan Hedström har hittat hem

Hockeyvagabonden trivs med att vara tillbaka i Luleå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Redan i våras stod det klart att stjärnforwarden Jonathan Hedström skulle återvända från äventyret i Ryssland till elitserien och till Luleå. Samma klubb som han slog igenom i säsongen 1999/00. Nu har tre och en halv månad gått sedan affären blev klar och 31-åringen känner sig som hemma i sin nygamla klubb.

– Jag trivs jättebra här. Det har varit tufft att flytta runt så mycket som jag har gjort. Det är jobbigt för familjen. Men nu har jag verkligen landat. Jag har hittat hem, säger Hedström till hockeysverige.se.

Sedan genombrottet har han hunnit med två vändor i NHL-klubben Anaheim Mighty Ducks (numera bara Anaheim Ducks), landslagsspel, elitseriespel i både Djurgården och Timrå samt, nu senast, spel i ryska KHL med CSKA Moskva.

–Det var en jävla upplevelse med CSKA. Hade jag inte haft familj hade jag inte haft några problem alls med att lira i Ryssland igen.

Nu har Hedström ett ettårskontrakt med Luleå och ska försöka ta laget till en topplacering i årets elitserie.

–Vi har inte satt upp något mål för säsongen ännu. Det gör vi nog om någon vecka. Men vi ska absolut hålla oss på den övre halvan, säger han till hockeysverige.se.

Luleå har, inför elitseriestarten, tappat Linus Omark och Johan Harju till den ryska ligan. Men laget har samtidigt, förutom Hedström, lyckats värva Rögles succétvillingar Cam och Chris Abbott.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela