Söndag 26 Sep
Stockholm

"Kroppen pallar inte mycket mer"

Mikael Renberg ser slutet på karriären.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han är en av svensk hockeys främsta forwards genom tiderna – men nu ser Mikael Renberg slutet på karriären.

I en intervju med Norrbottens-Kuriren berättar han om kommande säsongen, uppdraget hos SVT och hur kroppen mått de senaste tre säsongerna.

–Jag har aldrig sagt något definitivt men nu är det så nära (slutet) det går att komma. Någon dag är det slut, säger 37-årige Renberg.

Inför säsongen 2004-2005 återvände Mikael Renberg till elitserien och Luleå efter 661 matcher i NHL.

Efter Obol-skandalen blev Skellefteå ny klubbadress där han huserat de två senaste åren.

Fjolårets säsong genererade bara 21 elitseriematcher.

– Kroppen pallar inte mer, så det blev som det blev. Det krävs mycket att spela på hög nivå. Jag har inget emot träning, jag håller mig i form och ska springa Lidingöloppet och cykla Vätternrundan. Men man märker, när man varit en fysisk spelare, att man tappat. Jag har blivit himla långsam sista tre säsongerna.

Häromdagen förlängde han kontraktet med SVT och Renberg kommer att agera expert under OS i Vancouver.

- Det kanske inte är något jobb jag kan hålla på med för evigt. Men det kan vara bra att ha det att mjuklanda i efter karriären, säger Mikael Renberg.

Renberg håller just nu på att komplettera gymnasiebetyg för att senare utbilda sig till ambulanssjuktsköterska och han menar att det är väldigt liten chans att han återvänder till ishockeyn.

– Den chansen är minimal. Men i fjol kom suget tillbaka i oktober-november när jag började åka på is lite lätt. Så det är väl bäst att jag håller mig borta därifrån i vinter...

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela