Söndag 13 Jun
Stockholm

Djurgården revanscherade sig mot Frölunda

Dif nollade guldfavoriterna Frölunda och är klara för final i Nordic Trophy.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Djurgården fick för nästan två veckor sedan rejält med stryk av Frölunda i Frölundaborg. Göteborgarna vann då med hela 4-0 och levde upp till stämpeln "Guldfavoriter".

Men det var då det. I kvällens returmatch mot Djurgården i Mariehamn, Åland, var det omvända roller. Djurgården gick ut stenhårt och nollade till slut Frölunda i en match som slutade 3-0. Nu väntar en final mot Linköping som enkelt avfärdade HV71.

– Vi försökte få ganska långa anfall i deras zon och jag tycker att vi lyckades bra med det, sade Djurgårdens forward Andreas Engqvist som får medhåll av Frölundatränaren Ulf Dahlén.

– De spelade fyndigt framåt och hade mycket folk i mittzon. De gör en bra match, det gör inte vi, säger Dahlén.

Holmqvists läckra passning avgjorde

David Printz satte ettan redan efter cirka fyra minuter efter en snygg passning från Jacob Josefson inför 445 åskådare.

Andreas Holmqvist, som sparkades av Frölunda förra året, låg bakom Dif:s andra mål. Hans läckra passning bäddade för Kristofer Ottosson som bara behövde trycka in pucken.

Trots att Frölunda jagade frenetiskt i den sista perioden var det veteranen Marcus Ragnarsson som fick sista ordet med 1.47 kvar av matchen.

"Alla kan bättre"

Segern innebär att Djurgården är klara för final i Nordic Trophy.

– Det känns riktigt bra. Man kan kanske tycka att det inte spelar så stor roll hur det går eftersom det är försäsong, men det är ändå viktigt att känna att vi spelar riktigt bra. Frölunda är ett riktigt bra lag så det är kul att vara finalklar nu, säger Engqvist till paf.com.

För Frölunda väntar nu en match om tredje pris i morgon. Då ställs man mot HV71.

– Då hoppas jag att vi kan studsa tillbaka och göra en bättre insats. Det var inget bra idag, alla kan bättre, säger Dahlén till Frölundas hemsida.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela