Torsdag 28 Okt
Stockholm

Gustavsson bakom Färjestads seger

44-27 i skott. 2-1 i mål. Det är siffror som säger mer än ord. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

44-27 i skott. 2-1 i mål.

Det är siffror som säger mer än ord. Trots fortsatta svårigheter med målskyttet har nu Färjestad fått ordning på grejorna igen.

Men för Djurgårdens del finns det mer att jobba på.

Två raka förluster räckte för Färjestad. Efter nederlagen mot Rögle och Luleå var det ett revanschsuget FBK som tog emot Djurgården i Karlstad. Och värmlänningarna satte fart omgående. Redan efter drygt fyra minuter kunde nytillskottet Lee Goren direktskjuta 1-0 bakom gästernas Gustaf Wesslau. Och sedan rullade det på.

Då Eero Somervuori kunde öka på till 2-0 i den andra periodens inledning var det helt enligt ritningarna.

– De var mycket bättre än vi. Vi ska tacka vår målvakt att siffrorna inte blev större. Färjestad var mycket mer beslutsamma än oss. Jag tycker att vi var slöa. Visserligen skapade vi några farliga chanser, men alldeles för få, suckar Djurgårdstränaren Mikael Johansson besviket.

För hans mannar tändes dock ett litet hopp då lagkaptenen och veteranen Marcus Ragnarsson reducerade knappa halvminuten in i tredje perioden. Men Djurgården var alldeles för omständligt i sitt spel, och kom aldrig till några riktigt farliga avslut. När det väl hettade till visade hemmaburväktaren Jonas Gustavsson varför han nyligen blivit uttagen till landslaget.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela