Tisdag 15 Jun
Stockholm

Modo knep tredjeplatsen - 19-åring matchhjälte

Målvaktstalangen Niklas Svedberg höll nollan när Modo slog Hamburg Freezers.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Modo slutade trea i Tournament in Yverdon-Les-Bains i Schweiz efter en säker 2-0-seger mot Hamburg Freezers. Matchhjälte blev 19-årige förstaårssenioren Nicklas Svedberg som höll nollan för andra gången den här säsongen.

– Man måste ha tur och flyt emellanåt och det har jag också haft. Men självklart är det hur kul som helst att starta säsongen med två nollor, säger den ödmjuke målvaktstalangen.

Thomas Enström blev den som spräckte Hamburgs nolla. Per-Åge Skröder satte spikan i kistan med sitt 2-0-mål. Tränaren Miloslav Horava tycker om det han sett hittills av detta "nya Modo".

– Jag är nöjd med hur vi genomför den här turneringen. Matchen mot Hamburg var ännu en bra insats av oss. Framför allt förvarsmässigt sett så genomför vi matchen näst intill perfekt, säger Horava.

Även lagkaptenen Per Svartvadet är optimistisk inför framtiden.

– Tycker att hela laget har greppat situationen på ett bra sätt. Vi fungerar som ett riktigt team. Vi har coacher som ingjuter självförtroende och trygghet, säger Svartvadet till Modos hemsida.

Det är nu tre veckor kvar till elitseriepremiären. Gott om tid att fila på smådetaljerna.

– Då återstår drygt tre veckor till elitseriepremiären. Vi har tid att förbättra saker och ting och se till att vi är redo när allvaret drar igång. Just nu känns det i alla fall som att vi lagt en bra grund, konstaterar Horava.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela