LHC-stjärnan klar för ny klubb

Skyttekungen Jan Hlavac spelklar för tjeckisk klubb.


Linköpings skyttekung Jan Hlavac har äntligen fått tag på en klubb att spela i.

Efter beskedet att hans gamla klubb Sparta Prag inte kunde ta emot honom har Hlavav letat en ny klubb att inleda säsongen i - och nu är det klart.

Det blir i Liberec i norra Tjeckien som 33-åringen ska spela fram till den 25 oktober då han återigen ansluter till LHC. Det blir första gången som Hlavac spelar i en annan tjeckisk klubb än just Sparta Prag.

– Vi tror att han tillsammans med Petr Nedved, kommer att ge oss en bra start på säsongen, säger klubbens general manager Citibor Jech i ett pressmeddelande.

I Liberecs trupp finns flera andra namn med elitserieförflutet som den förre Modo-forwarden Zdenek Blatny, Luleås förre målvakt Tero Leinonen och Malmös tidigare slovakiske floppforward Milan Bartovic, skriver Hockeysverige.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

2 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

2 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.