Davidsson ny målkung i HV71

HV gjorde en av säsongens bästa matcher.(TT)


HV71:s lagkapten Johan Davidsson gjorde sitt 130:e elitseriemål och blev därmed klubbens meste målskytt någonsin.

– Med ett så taskigt skott som jag har är det inte dåligt att leda den tävlingen, sade Davidsson efter segern mot Färjestad med 4-3.

HV gjorde en av säsongens bästa matcher när det var allra minst väntat.

Sedan torsdagens match mot Skellefteå hade de tre HV-backarna Luoma, Petrasek och Grillfors insjuknat i feber och lagts till den redan långa listan med skadade spelare.

Dessutom var Martin Thörnberg avstängd efter en ful knätackling i senaste matchen.

Totalt saknade HV hela nio spelare.

– När det blir så många förändringar i laget blir det väldigt många nya konstellationer på isen. Då är det viktigt att kommunicera mycket och spela så enkelt som möjligt för att snabbt komma in i det. Det är lättare sagt än gjort, men vi klarade det bra i dag, sade Johan Davidsson.

Matchen var en av säsongens bästa i Kinnarps Arena. Bra tempo och tufft fysiskt spel.

Det blev en jämn kamp, men mot slutet kändes HV starkare och segern var inte orättvis.

– Det var kanske inte så vackert hela tiden, men vi gjorde en solid insats och hade relativt bra kontroll på matchen, sade Davidsson.

Kris Beech gjorde två mål för HV. Kanadensaren har bara spelat nio matcher för Jönköpingsklubben, men redan hunnit göra sju mål.

– Det är långt kvar till Davidssons 130, men jag är helnöjd. Jag måste ännu en gång berömma Melin och Laine som jag spelar med. Vi jobbar jättebra tillsammans och skapar mycket, sade Beech.

Artistspelaren Beech har gjort samtliga sju mål på hemmaplan.

– Normalt brukar jag vara bra på bortaplan, men nu har det fungerat bättre hemma. Jag vet inte vad det beror på, kanske har jag inte vant mig vid resorna riktigt än, sade Beech.

Johan Davidssons 1-0 innebar att han gick förbi kanonskytten Owe Thörnberg som HV:s meste målskytt någonsin.

– Rekord är till för att slås. Jag har tänkt spela några år till, så nu hoppas jag få behålla det åtminstone så länge jag själv håller på, sade Davidsson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.