Söndag 4 Dec
Stockholm

Säker seger för formstarka SSK

Södertälje har ryckt upp sig rejält.(TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Södertälje är rejält på gång i elitserien. I dag kom tredje raka segern, och insatsen som gav 4-1 hemma mot Brynäs var imponerande.

Redan efter en halv minut smällde det bakom Brynäsmålvakten Anders Lindbäck. Södertäljes press överrumplade Brynäs försvar och efter två snabba pass var SSK i ledningen.

Redan då verkade Brynäs sakna fart och aggressivitet. Södertälje vann sargduellerna och hade en mer tydlig tanke i sitt spel. Brynäs såg ängsliga ut, vilket inte är konstigt då Gävlelaget kom till spel med fem raka förluster bakom sig.

Och bättre blev det inte av att Robert Carlsson, med lite flyt på en målvaktsretur, tidigt i andra perioden ökade på till 2-0, följt av 3-0 genom Petri Pakaslahti två minuter senare.

Brynäs fick bara iväg 15 skott på de två första akterna.

Men spiken i kistan var i början av tredje perioden. SSK hade två spelare utvisade, och Brynäs satsade allt - tog ut målvakten och spelade sex utespelare mot tre i hemmalaget.

Daniel Widing fick ett gyllene läge med öppet mål - men missade grovt.

Pucken hamnade i stället hos Robert Carlsson som satte 4-0 i tom bur.

– Det krävs väl tom bur för att jag ska göra två mål i en match, skrattade centern efteråt.

Att Södertälje nu ryckt upp sig rejält, med tre raka segrar efter att bara ha vunnit två på de första 15 omgångarna - har Carlsson ingen klar förklaring till.

– Just i den här matchen ville vi jobba mer än Brynäs. Vi var klart bättre, måste jag säga. Men det är inte så stor skillnad på vårt spel från tidigare. Vi är kanske mer samordnade, vi styr spelet på ett annat sätt. Nu har vi fått självförtroende också och det har gjort att vi får det där lilla extra flytet, att få med sig pucken i avgörande situationer och sådär, säger han.

För Brynäs är det nattsvart just nu - efter en kanonstart och serieledning i nio omgångar har laget nu hela sex raka förluster.

Men tränaren Niklas Czarnecki vill inte snacka om någon kris.

– Det är helt enkelt så att vi just nu inte jobbar hårdare än motståndarna och det måste vi göra, säger han.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.