Frölundas senaste värvning: En återvändare

Supertalangen Philip Larsen klar för Real Frölunda - fick nobben av Dallas.


19-årige Philip Larsen åkte till Nordamerika för att uppfylla barndomsdrömmen att spela i världens bästa liga, NHL. Och han gjorde just det. Men först om ett år. Nu återvänder han till Real Frölunda i jakten på guldet. .

– Sverige är nog rätt plats för honom just nu, men han kommer att spela i NHL. Vi är väldigt imponerade av honom. Han har kommit så långt på 12 månader och vi ser verkligen fram emot att få se honom igen om ett år, säger coachen Marc Crawford till Dallas News.

Larsen åkte till Dallas när han fick chansen att ta en plats i laget under en try out-period. Från att ha varit en anonym backtalang har han växt till en spelare som enligt Dallas News "är en stor del av klubbens framtid". Även lagkamraterna i Stars är imponerade.

– Han är verkligen smart och älskar att snacka. På isen frågade han antingen saker eller bara snackade, säger Trevor Daley.

– Från första tekningen tänkte man 'javisst, han kan spela', säger backkollegan Stephane Robidas om Frölundas supertalang.

Robidas går så långt som att jämföra Larsen med den ryske legendaren Sergej Zubov.

– En sak är säker, det finns inte många spelare som Sergej Zubov. Men han (Larsen) är smart och har tålamod och läser spelet mycket bra, precis som "Zubie". Han frågade till och med om "Zubie" och undrade hur han gjorde, säger Robidas.

Nu blir det helsatsning med Frölunda vars stjärntrupp är favoriter till guldet. Larsen kommer att vara spelklar till Frölundas premiärmatch mot Modo på torsdag.

– Självklart åkte jag över för att ta en plats. Men jag får försöka nästa år igen. De sa till mig att de var nöjda och att jag skulle fortsätta att köra på och träna hårt, säger Larsen.

– Och nu ska det bli väldigt kul att spela med Frölunda. Vi har ett riktigt bra lag, säger han till Aftonbladet.

Nästa år tänker han återvända - för att ta en plats i Dallas.

–Det är planen, säger den sista pusselbiten i Frölundas guldsatsning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.