Frölundas senaste värvning: En återvändare

- 21/09/2009, 17:20 -

Supertalangen Philip Larsen klar för Real Frölunda - fick nobben av Dallas.

19-årige Philip Larsen åkte till Nordamerika för att uppfylla barndomsdrömmen att spela i världens bästa liga, NHL. Och han gjorde just det. Men först om ett år. Nu återvänder han till Real Frölunda i jakten på guldet. .

– Sverige är nog rätt plats för honom just nu, men han kommer att spela i NHL. Vi är väldigt imponerade av honom. Han har kommit så långt på 12 månader och vi ser verkligen fram emot att få se honom igen om ett år, säger coachen Marc Crawford till Dallas News.

Larsen åkte till Dallas när han fick chansen att ta en plats i laget under en try out-period. Från att ha varit en anonym backtalang har han växt till en spelare som enligt Dallas News "är en stor del av klubbens framtid". Även lagkamraterna i Stars är imponerade.

– Han är verkligen smart och älskar att snacka. På isen frågade han antingen saker eller bara snackade, säger Trevor Daley.

– Från första tekningen tänkte man 'javisst, han kan spela', säger backkollegan Stephane Robidas om Frölundas supertalang.

Robidas går så långt som att jämföra Larsen med den ryske legendaren Sergej Zubov.

– En sak är säker, det finns inte många spelare som Sergej Zubov. Men han (Larsen) är smart och har tålamod och läser spelet mycket bra, precis som "Zubie". Han frågade till och med om "Zubie" och undrade hur han gjorde, säger Robidas.

Nu blir det helsatsning med Frölunda vars stjärntrupp är favoriter till guldet. Larsen kommer att vara spelklar till Frölundas premiärmatch mot Modo på torsdag.

– Självklart åkte jag över för att ta en plats. Men jag får försöka nästa år igen. De sa till mig att de var nöjda och att jag skulle fortsätta att köra på och träna hårt, säger Larsen.

– Och nu ska det bli väldigt kul att spela med Frölunda. Vi har ett riktigt bra lag, säger han till Aftonbladet.

Nästa år tänker han återvända - för att ta en plats i Dallas.

–Det är planen, säger den sista pusselbiten i Frölundas guldsatsning.

Skrivet av: