Måndag 27 Jun
Stockholm

Färjestad vann - men det blev nervigt

McDonell efter revanschen mot Skellefteå: "Jag skulle ljuga om jag sa att det inte kändes fantastiskt."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var ett mästarlag i Färjestad som äntrade isen i Löfbergs Lila Arena i kväll. Men det var ett helt annat lag som lämnade isen med skrattet i halsgropen.

Med en 3-0-ledning redan efter den första perioden såg Färjestad ut att promenera hem segern mot Skellefteå AIK ganska ostört.

– Det var dödligt att ge dem 3–0, säger Skellefteås Johan Forsberg.

Skellefteå kämpade sig in i matchen

Men de regerande svenska mästarna släppte in gästerna i matchen – och det blev mer nervöst än vad det hade behövt bli för hemmalaget.

Jimmie Ericsson snappade upp pucken i offensiv zon och spelade fram Forsberg framför mål som med ett distinkt handledsskott sätte reduceringen, 1-3, 15 minuter in i den andra perioden.

Från ingenstans kom ännu en Skellefteåreducering när Brad Moran i numerärt underläge från precis innanför blålinjen sköt ett hårt skott som Henrik Karlsson något för enkelt släpper in.

– Vi repade mod efter kallduschen i den första perioden och jobbade på, säger tränaren Hans Särkijärvi på presskonferensen.

Färjestad höll ut

Tolv minuter återstod, men ett hårt jobbande Skellefteå lyckades inte kvittera.

Färjestad höll ut och vann med 3-2 i premiären.

– Vi gjorde ett grymt jobb mot slutet. Men det var kul att spela. Roligt att se nya arenor och att få möta SM-vinnarna direkt, säger Forsberg enligt Norran.

Första perioden ja, det var det som avgjorde. Färjestadspelarna måste ha varit taggade för man kom ut som ett mästarlag.

– Det är den vi vinner på. Totalt sett är jag nöjd, men Skellefteå spelade väldigt bra och gjorde det väldigt svårt för oss, säger tränaren Tommy Samuelsson på presskonferensen.

McDonell fick revanschera sig

Kent McDonell gav hemmalaget ledningen med ett rappt skott mellan benen på Hadelöv bara tre minuter in i matchen. Det måste ha varit extra skönt för kanadensaren som fick revansch mot sin förra klubb för sättet de skiljes åt. Trots en succésäsong valde Skellefteå att inte förlänga hans kontrakt.

– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte kändes fantastiskt. Men vi är här för att vinna som lag och ta tre poäng. Mål är bara bonus, säger Kent McDonell i SVT.

– Jag har hört att folk tror att jag ville lämna klubben och då fick jag nästan bita mig i tungan för att inte uttala mig. Det här är helt och hållet AIK:s val, sa kanadensaren.

"Hadelöv måste ta etta och tvåan"

2-0 kom genom som Dragan Umicevic tog emot en lång passning på offensiv blålinje och satte pucken mellan benen på Hadelöv, som sånär räddade skottet.

– Hadelöv måste ta både ettan och tvåan och rädda Skellefteå kvar, säger Hockey24:s bloggare Niklas WIkegård till SVT.

3-0 gjorde Marcus Paulsson som drog till pucken direkt, rakt upp i krysset, efter en smörpassning från Jesper Mattsson.

Färjestad fick en perfekt start på säsongen. Skellefteå vaknade sent men visade ändå att man inte viker ner sig hur som helst.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.