Måndag 18 Okt
Stockholm

"Väntat länge på riktiga matcher"

Tomi Kallio ser ett mer stabilt Frölunda den här säsongen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har varit en evighetslång försäsong för Frölundas stjärntrupp. Men i dag är det äntligen dags för detta Real Frölunda att visa vad de går för.

–Spänningen är ännu inte på topp, men det kommer den att bli snart, säger Tomi Kallio om elitseriepremiären mot Peter Forsbergs Modo.

– Jag har väntat länge på riktiga matcher. För oss äldre killar är träningsmatcher just träningsmatcher, nu är det allvar, säger han till Frölundas hemsida.

Kallio som underhållit Frölundas storpublik sedan 2002 vet vad han pratar om när han kallar det nya Frölunda "mer stabilt".

–Vi måste försöka vara positiva och se möjligheterna i år. Vi har tränat och spelat lite smartare, lite färre matcher, så på det viset känns det bra.

–Vi känns mer stabila än förra året.

32-årige Kallio kommer att bilda kedja tillsammans med 38-årige Niklas Andersson och 34-årige Andreas Karlsson. Ett riktigt "gubbgäng".

– Jag och Niklas fick inte spela tillsammans under alla träningsmatcher och när vi väl fick möjligheten så visade vi att det ska vara så.

–Andreas fick också hoppa in och han är en offensiv spelare som tänker offensivt och det är viktigt för mig och Niklas när man ska hitta spelkemin, säger Kallio till Frölundas hemsida.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela