Lördag 23 Okt
Stockholm

"Jag kan lova att det blir krig"

Hedström vet vad som väntar "hemma" i Skellefteå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jonathan Hedströms relation till hemstaden Skellefteå är...ansträngd. Nu avslöjar "Jonte" hoten hans familj fick ta emot när han valde att spela i Timrå 2006.

– Mig får de hacka på hur j-la mycket de vill, men de ska lämna min familj i fred.

– När de hotar vissa medlemmar i min familj går de för långt. Det är klart man blir sårad, det är ju trots allt bara en sport, säger Hedström och skakar på huvudet.

Hoten verkar ha försvunnit, men inte "Jontes" avsmak för Skellefteå. Han har flera gånger i år kallat staden för "stendöd" och byggt upp en hatstämning som kommer att kulminera i och med sammandrabbningen i kväll.

– Visst känns det speciellt att åka till Skellefteå. Jag kan lova att det blir krig, säger Hedström till NSD.

Själv har han, efter flera misslyckade år, hittat tillbaka till spelet som gjorde honom till en av Sveriges bästa spelare. Hans försäsong med Luleå kan stavas K.L.A.S.S.

– De sista två åren har varit piss. Jag har mått så dåligt att hockeyn inte ens kommit i andra hand, säger Jonathan Hedström när han tänker tillbaka på tumultet.

– Nu vaknar man på morgonen och tycker att det är roligt att åka till ishallen, det var ett tag sedan, säger Hedström.

Tiden i Luleå har gjort honom gott. Och lagkamraterna är minst sagt...speciella menar 31-årige Hedström.

– Du har amerikanerna som är fulla av energi. Ja, de har damp. Sedan har du Raffl som käkar magnesium och håller på att koka över i käften. Ha ha, nej vars, alla är jättebra och har smält in i laget.

Han tycker själv att lockoutsäsongen 2004/05 var hans bästa i karriären. "Det året i Timrå spelade jag min bästa hockey". Nu hoppas han på en repris. Men då behöver han all hjälp han kan få.

– Det beror ju helt på Chabada och Lavander. Ha ha. Men nog kan jag bli bättre, jag är inte slut. Aldrig.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela