Nyförvärvet Beaudoin gjorde allt för Rögle

- 29/09/2009, 21:35 -

Kvitterade med 42 sekunder kvar av matchen. Sen avgjorde han matchen i sudden.

Björn Bjurlings Södertälje var på väg mot sin andra raka seger hemma i AXA Sport Center. Men med 42 sekunder kvar rasar det mesta.

Först kvitterar Rögle genom Linköpingförvärvet Eric Beaudoin och sen fixar samme Beaudoin segern 2.23 i sudden death. Röglespelarna visade enorm lagmoral och fixade skåneklubbens första seger den här säsongen. Nu har man dessutom fått en ny hjälte i kanadensaren Beaudoin som kom till Rögle inför den här säsongen.

– Vi går bort oss i sista, de vänder och får ett flytmål. Det brukar hända här. Jag kan inte säga så mycket mer nu, jag är jävligt förbannad, säger den besvikne SSK-straffskytten Linus Klasen till PPV.

Rögle inledde bäst

Det var även Rögle som startade starkast. 12.31 i den första perioden kämpar Johan Alcén in pucken bakom Bjurling och ger Rögle ledningen i matchen. Det är en retur från Simon Hjalmarssons skott som Alcén är snabbast på.

Det dröjde till mitten av andra innan Södertälje kunde kvittera. Färska nyförvärvet Jiri Bicek kan med ett rappt skott sätta 1-1 bakom Röglemålvakten Jürgen Penker. Mathias Porseland checkar mot Julian Jakobsen bakom mål och Jeremy Colliton tappar därmed sin markering på Bicek, som helt fri kan ta emot passen.

Klasens Kenta Nilsson-straff

I den tredje kunde Södertälje ta ledningen. På en straff fintar Klasen i klass med Kenta "Mr Magic" Nilsson, lurar Penker och skjuter 2-1. Det var knappast det som Rögle behövde i början av den tredje perioden och det såg länge ut som att man inte skulle komma tillbaka efter den chocken.

Men Rögle, som i ärlighetens namn inte spelade särskilt bra, kämpade sig tillbaka in till matchen och med 42 sekunder kvar kom då chansen. Beaudoin är på ställe vid rätt tidpunkt och skjuter in pucken och kvitterar. Domaren Thomas Andersson ringde för att se om det var spark. Där var en spark men han har klubban på pucken innan den går i mål. Målet godkänns och matchen går till sudden death.

Södertälje knäcktes

Kvitteringen verkar ha knäckt Södertäljespelarna. Jens Olsson blir bortfintad och får två minuter för tripping. För första gången under hela matchen stämmer Rögles power play och det tar bara en minut innan skåningarna har avgjort tillställningen efter ett fint klapp-klapp-spel där Beaudoin avlossar med ett hårt skott.

Beaudoin må ha gjort målen, men den här segern tillhör lika mycket Röglemålvakten Penker som räddade hela 37 skott mot Södertälje.

Samtidigt snöpligt för Södertälje som bara var si så där 40 sekunder ifrån tre poäng. Istället blev det en.

Skrivet av: