Håkansons stora miss

Linköpingstjärnan hade öppet mål när det var 15 sekunder kvar.

Slarv från Linköpings sida bäddade för Skellefteås seger. LHC hade stora problem med att få till ett konstruktivt spel när laget väl fick pucken, och lyckades inte få till en kvittering i slutet av matchen, som slutade 2-1 till Skellefteå.

Mikael Håkansson var nära flera gånger att kvittera. Bland annat missade han öppet mål när det återstod 15 sekunder. Trycket mot Skellefteås mål märktes bland annat i skottstatistiken där LHC vann med 40-17.

Tony Mårtensson träffade stolpen, där Skellefteås Andreas Hadelöv annars storspelade i målet.

Linköping öppnade starkt när Magnus Johansson gjorde mål i andra minuten i första perioden framspelad av Petterström och Håkanson. Men Skellefteås Jimmie Ericsson kvitterade snabbt i fjärde minuten.

Det blev däremot dramatik när LHC-backen Niclas Hävelid skulle täcka ett skott från talangen Adam Larsson som han träffades i örat. Isen täcktes av blod, och Hävelid fick sy flera stygn i omklädningsrummet. I övrigt ska det inte vara någon fara med Hävelid.

I situationen efteråt lyckades Skellefteås Erik Forssell utöka lagets ledning efter ett svagt agerande från Linköping framför målet.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.