Tisdag 3 Aug
Stockholm

Djurgårdens hemmakris

Fjärde förlusten på Hovet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hemmalaget Djurgården ökade trycket mot Skellefteås mål rejält i tredje perioden.

Med powerplayövertag matchades kedjan med Marcus Nilson, Christian Eklund och Jimmie Ölvestad. Och en reducering till 2-3 gjorde att DIF inte tappade hoppet, men Skellefteå lyckades hålla undan och ta en viktig bortaseger på Hovet.

Det var Djurgården fjärde förlust på hemmais. Man har på sju matcher bara lyckats vinna två matcher på Hovet.

Djurgården tog dock ledningen i första perioden efter att Patrick Cehlin stött in en retur på nära håll. Och några minuter senare kvitterade Tim Erixon genom ett hårt slagskott i krysset från blåa linjen.

I slutet av första gjorde Brad Moran att SAIK kunde ta ledningen efter ett omdiskuterat mål, som domaren var tvungen att titta närmare på. Han frispelades av en DIF-försvarare och kunde utan svårighet runda Wesslau, men avslutet var lite slarvigt och gick i stolpen och dansade sedan längs med mållinjen.

Skellefteå var i det stora bättre spelmässigt, vilket märktes mest i andra perioden, och DIF hade chans att kvittera när Majesky slarvade med kroppen och knäade en hemmaspelare. Det blev ingen målchans och Skellefteå kopplade ett grepp om matchen efter andra periodens slut.

Christian Eklund lyckades dock fixa ett sent mål till DIF i andra perioden efter att ha slagit in en studsande puck bakom Andreas Hadelöv i målet. Jimmie Ölvestad parkerade framför Hadelöv, som hade stora svårigheter att se pucken.

Den store matchhjälten blev Erik Forssell som spelade fram till det viktiga 3-1-målet, som blev matchavgörande.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela