Måndag 2 Aug
Stockholm

KRAVET: "SPARKA CHALLE"

Fem förluster på raken - Timråfansen har fått nog.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fem raka förluster och flest insläppta mål hittills.

Timrå IK har fått en bedrövlig start av årets elitserie.

Och nu kräver fansen förändring - och att ledningen agerar och sparkar tränare Charles Berglund.

Upproret "Sparka Challe" sprids på diverse diskussionsforum och bland supporterfalanger.

– Han måste gå. Vissa spelare har underpresterat och han har inte fått ut nog av dem. Han verkar även vara riktigt dålig på ledarskap plus att han ägnar mer tid åt att skrika på domaren än få sitt lag att vinna, säger en aktiv Timråsupporter som vill vara anonym.

Men enligt Timrås ledning behöver "Challe" inte känna sig orolig.

– Han sitter hur säkert som helst. De här tendenserna att fansen vill göra sig av med tränaren såg vi även när Kenta Johansson var tränare, så det är inget konstigt. Sen förstår jag varför det gror ett missnöje. Plus att vi har en bra öppen dialog med fansen, säger klubbdirektören Thomas Johansson.

13 omgångar, 41 insläppta (mest i serien), sämst i powerplay och stjärnor som underpresterat, jag tänker på Hynning och Anger (nu skadad), krävs det inte en förändring av något slag?

– Det kommer en förändring i vårt spel. Klart vi inte är nöjd med inledningen, vi borde haft fler poäng. Försvarsspelet har varit ett problem. Powerplay har inte varit bra. Det är bra i det här är att de matcher vi förlorat är att vi gjort det med uddamålet i stort sett. Samtidigt visste vi på förhand att det skulle bli tufft i början, det är först nu vi har fullt lag. Förhoppningsvis vänder det, säger Johansson.

Stefan Jalonen är ordförande i Hockeysupporterunionen och suppleant i supporterklubbens styrelse.

Han är till viss del kritiskt till Charles Berglunds sätt att coacha.

Jalonen efterlyser mer rutin i pressade lägen.

– Som när vi ledde med 2-1 mot Modo så tycker att han ska plocka in de tyngsta spelarna. Sonntag, Sonnenberg, Styf för att hålla undan ledningen. Inte de här lättare som typ Eric Moe. Och då blev det rätt snabbt 2-2 och förlust på övertid, säger Jalonen som menar att det inte är på tränarnivå som felet ligger:

– Det handlar mer om att spelare underpresterar. Ytterforwards arbetar för dåligt hemåt och då kan lagen kontra in mål. Så har det ofta gått till så här långt, suckar Jalonen.

Vi har sökt Charles Berglund för en kommentar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela