Markström knäckte Timrå

- 12/11/2009, 22:14 -

Brynäs-målvakten agerade vägg mot Timrå.

Jacob Markströms JVM-form håller på att infinna sig. Efter att ha hållit nollan i den mållösa bortamatchen mot Rögle i tisdags släppte han bara in ett mål i torsdagens möte med Timrå. Markström radade upp makalösa räddningar och var den som höll Brynäs ovanför vattenytan när Timrå pressade på som mest.

– Vi gör en riktigt bra laginsats. Vi blir rejält tillbakapressade under långa stunder men stod emot och vara effektiva framåt, säger juniormålvakten till Canal Plus.

Markström stannade på 34 räddningar och höll nollan till dess att Timo Pärssinen reducerade till 1-4 6.49 in i den tredje perioden.

– Det är inte jag som är laget. Vi har 20-25 gubbar som är ute och krigar i varje byte, menar Jacob Markström som inte vill ta emot några hyllningar.

Han kunde emellertid erkänna att det gick bra.

– Det är alltid roligt att få göra bra räddningar och vinna matcher.

Två mål av Silfverberg

En annan Jakob gav Brynäs ett lyft i det offensiva spelet. Jakob Silfverberg var mållös den här säsongen inför matchen, men i kväll lossnade det. Han satte både 1-0 och 2-0.

– Inte det snyggaste jag har gjort, men det boostar ju självförtroendet, sade Silfverberg om säsongens första mål, ett misslyckat avslut från Peter Nolander som gav öppen kasse för den JVM-aktuelle forwarden.

2-0-målet som kom tidigt i den andra perioden var ett viljemål från Silfverbergs sida. Han forcerade in pucken bakom Magnus Åkerlund, något som skapade stor irritation i Timrålägret. Den assisterande tränaren Per Nygårds sade något olämpligt till domaren Sören Persson efteråt och visades upp på läktaren.

– Vi har fått tre sådana där mål bortdömda och Sören måste förstå vår frustration. Per förklarade det för honom och Sören sa att det här var här och nu, säger Timråtränaren "Challe" Berglund om situationen.

Tack vare segern gick Brynäs upp på slutspelsplats. Timrå har det fortfarande kärvt nedanför strecket och har fem poäng upp till Rögle.

Hockeysverige.se

Skrivet av: