"Har drömt mardrömmar om nollan"

- 13/11/2009, 13:30 -

Jakob Silfverberg lättad efter första målen

Det dröjde 18 matcher, sedan kom två förlösande mål från Jakob Silfverbergs klubba. I torsdagens 4-1-seger över Timrå gjorde han både 1-0 och 2-0 för Brynäs. Efteråt var han mest lättad.

– Jag har drömt mardrömmar om den där nollan. Så skönt att äntligen få spräcka den – och dubbelt upp också, säger han till gd.se.

Den JVM-aktuelle forwarden spelade in sig i Brynäs A-trupp i slutet av förra säsongen och gjorde då tre mål på 16 mycket lovande matcher. Den här säsongen har det gått troll i det offensiva spelet, men nu kom allt på en gång.

– Jag vet inte om det var min bästa match i år, men definitivt den jag fått bäst utdelning i. Men det var två riktiga skitmål, säger Silfverberg.

1-0 tillkom efter att Peter Nolander fått dålig träff på ett skott i öppet läge. Jakob Silfverberg fick pucken alldeles till höger om Timråkassen och slog in den i ett öppet mål.

2-0 forcerades in vid Timråmålvakten Magnus Åkerlunds vänstra stolpe, något som inte uppskattades av de gästande spelarna.

– Pucken låg helt fri och jag slog bara på den. Tror de blev irriterade på att (Jonathan) Granström kom och körde över hela högen framför målet, men då låg ju pucken redan i buren, säger Silfverberg om sitt andra mål.

I och med gårdagens målskörd har 19-åringen gjort fem poäng (2+3) på 18 matcher den här säsongen.

Hockeysverige.se

Skrivet av: