Granath fick Timrå att explodera

- 14/11/2009, 21:26 -

Avgjorde mot Färjestad med första elitseriemålet.

Det är inte som poängplockare han gjort sig känd. Backen Elias Granath som lämnade det eviga återtågandet i Leksand med att satsa mot Elitserien i Timrå.

Den defensive backen blev däremot den som fick hela Timrå att explodera när han satte punkt för målskyttet i matchen mot regerande svenska mästarna Färjestad när målen trillade in i andra perioden.

Det blev tre mål i matchen och alla kom i mellanakten där Färjestad öppnade – och sedan hann få ett mål bortdömt innan Timrå vände och vann.

Tomas Skogs dunkade in 1-1-kvitteringen via en FBK-klubba stenhårt rakt upp i krysset.

Sedan tog det bara 35 sekunder innan det som visade sig bli segermålet kom.

Daniel Corso stack på mål, missade sitt avslut men snappade upp pucken igen bakom målet och kunde frispela Elias Granath framför mål där man i avslutet inte kunde märka att han att han i sin seniorkarriär bara gjort elva mål på 270 matcher innan kvällens drabbning.

– Jag följde med upp sen såg jag att Sonnenberg gick bra på mål och fick med sig några gubbar så det blev helt rent där. Första målet också, så det var riktigt skönt, säger segerskytten till Canal Plus.

I och med segern tog man viktiga poäng på sin plats som nästjumbo och hämtade upp tre poäng av det fempoängsglapp man hade upp till Rögle närmast ovanför kvalstrecket.

– Det har varit ett par tunga förluster men nu på slutet känns det som att vi fått vinna dom viktiga matcherna, så det ser bra ut, säger Granath.

Hockeysverige.se

Skrivet av: