Sondells tavla sänkte Modo

Misstaget gav övertidsförlust

Modos kräftgång går vidare. Ännu en gång tappade laget kommandot i en match och lämnade isen som förlorare. Mot HV71 var det Daniel Sondells tavla i förlängningen som avgjorde.

– Vi får vara glada över två poäng, säger segerskytten Oscar Sundh.

2-0 efter sex minuter och 3-1 tidigt i andra. Hemmasupportrarna i Swedbank Arena vädrade morgonluft. men Modos ovana att tappa ledningarna fortsätter att göra sig påmind. Sent i den andra perioden var HV71 ikapp efter tre powerplay-mål och tidigt i tredje perioden gjorde André Petersson till råga på allt 4-3 till gästerna.

Det krävdes lite norsk magi för att rädda poängen. Knappa sex minuter för slutet kvitterade Per-Åge Skrøder, framspelad av tvåmålsskytten Mats Zuccarello Aasen.

Men någon bonus poäng blev det inte. Knappa fyra minuter in i förlängningen slarvade Daniel Sondell i egen zon. Oscar Sundh höll sig påpassligt framme och satte 5-4 för HV71, som därmed återtog serieledningen.