Sondells tavla sänkte Modo

- 14/11/2009, 22:10 -

Misstaget gav övertidsförlust

Modos kräftgång går vidare. Ännu en gång tappade laget kommandot i en match och lämnade isen som förlorare. Mot HV71 var det Daniel Sondells tavla i förlängningen som avgjorde.

– Vi får vara glada över två poäng, säger segerskytten Oscar Sundh.

2-0 efter sex minuter och 3-1 tidigt i andra. Hemmasupportrarna i Swedbank Arena vädrade morgonluft. men Modos ovana att tappa ledningarna fortsätter att göra sig påmind. Sent i den andra perioden var HV71 ikapp efter tre powerplay-mål och tidigt i tredje perioden gjorde André Petersson till råga på allt 4-3 till gästerna.

Det krävdes lite norsk magi för att rädda poängen. Knappa sex minuter för slutet kvitterade Per-Åge Skrøder, framspelad av tvåmålsskytten Mats Zuccarello Aasen.

Men någon bonus poäng blev det inte. Knappa fyra minuter in i förlängningen slarvade Daniel Sondell i egen zon. Oscar Sundh höll sig påpassligt framme och satte 5-4 för HV71, som därmed återtog serieledningen.

"Måste vara besvikna"

– Vi får vara nöjda med två poäng även om vi ville ha tre. Det var ingen toppmatch men en helt okej arbetsinsats, säger Oscar Sundh till ppv.

Poängräddaren Per-Åge Skröder var nedstämd över den uteblivna extrapoängen.

– De var duktiga i powerplay. Synd att vi inte klarar av spelet i boxplay bättre. Vi tar poäng mot ett topplag, men måste vara besvikna över hur vi förlorar våra två poäng, säger norrmannen.

Modo har nu fyra poäng upp till nästjumbon Timrå, som besegrade Färjestad i sin match.

Hockeysverige.se

Skrivet av: