Rögles revansch slaktade serieledarna

- 16/11/2009, 22:31 -

"Kul att det lossnar"

Rögle hade inte vunnit en enda hemmamatch sedan den 5 oktober, då Timrå besegrades i Lindab Arena.

På måndagen kom det efterlängtade trendbrottet. Ett blekt Färjestad spelades ut i två perioder när Rögle gick fram till en 4-0-ledning inför en euforisk Ängelholmspublik.

Den kanske mest tongivande spelaren i hemmalaget var Mario Kempe. Den JVM-meriterade forwarden var på sällan skådat spelhumör och visade flera gånger prov på sin fina klubbteknik.

Han styrde in Daniel Glimmenvalls skott till 3-0 i mittenperioden efter att ha haft lekstuga i Färjestads zon i sekvensen innan målet.

Inte illa av en spelare som låg däckad med svininfluensan så sent som förra veckan.

- Jag känner mig i bra form. Det var lite i tungt i tredje perioden mot Frölunda, men nu kändes det bra. Det är kul att spela nu. Kul att det lossnar, sade 21-åringen till ppv.

Mattias Sjögren tvåmålsskytt

Mario Kempe låg även indirekt bakom Rögles 4-0, även det i mittenperioden. Han tog en tackling i mittzonen och släppte pucken till Eric Beaudoin som snyggt spelade fram den släpande backen Mads Bödker. Dansken prickade krysset bakom Robin Rahm.

Färjestad gaskade upp sig i tredje perioden och snyggade till siffrorna. Mattias Sjögrens 5-1-mål, hans andra för kvällen, såg emellertid till att döda allt hopp om en comeback från Karlstadlaget.

- Vi spelade inte bra över huvud taget, det finns inget att skylla på. Vi jobbar alldeles för dåligt, summerar Anders Bastiansen lagets insats.

Rögles lagkapten Daniel Glimmenvall var lättad över att det äntligen blev vinst på hemmais.

- Det är otroligt skönt att vinna hemma igen. Det är alltid skönt att vinna, men extra skönt hemma. Därför blir det lite dubbel effekt, säger backen, som gjorde ett mål och en assist.

Hockeysverige.se

Skrivet av: