Foppa och Näslund gör comeback för Modo

- 17/11/2009, 12:13 -

Operation livräddning är officiellt i gång.

Sist i elitserien och utan vare sig självförtroende eller stjärnglans. Nu får Modo en boost som heter duga. På tisdagen blev det helt klart att Peter Forsberg återvänder till Modo och spelar med klubben under resten av säsongen. Detta efter att ha beslutat sig att nobba alla intresseförfrågningar från NHL.

– Alla vet att mitt hjärta klappar för Modo. Nu vill jag bara ut på isen, säger Peter Forsberg i ett pressmeddelande från klubben.

"Foppa" gjorde tre matcher för Modo i säsongsupptakten, men drabbades av en stressfraktur i foten och tvingades samtidigt dra sig tillbaka för att inte gå miste om möjligheten att spela i NHL. Efter förförra veckans halvdana comeback i Karjala Cup har 36-åringen funderat av och an på sin framtid. Nu beslutade han sig till sist att satsa allt på spel för Modo i elitserien.

Vad som kanske är mer överraskande är att Peter Forsberg får sällskap av gamle kompisen Markus Näslund. Den jämngamle forwarden bröt i våras sitt kontrakt med New York Rangers och lade av. Nu har han emellertid funnit suget igen.

Spelar utan lön

– Den här säsongen har jag följt Modo från läktaren och från styrelsebordet. Jag skall göra allt för att komma i form och hoppas att jag kan tillföra något även på rinken men som alla säkert förstår är det inte bara att gå in och prestera på den här nivån. Jag längtar riktigt efter att få spela med Modo Hockey igen och just det faktum att Peter och jag får göra detta tillsammans är naturligtvis något som känns riktigt speciellt, säger Markus Näslund.

Sportchefen Fredrik Andersson, som har letat efter nyförvärv med ljus och lykta, är euforisk.

– Alla vet att vi haft en kämpig start, men i lördags knep vi poäng mot serieledarna och idag stärker vi truppen med två av Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna. Det här är en sportchefs dröm, säger han.

– Killarna visar verkligen sina MODO-hjärtan. Peter och Markus har meddelat mig att de inte vill ha någon lön, men i föreningen tittar vi på någon möjlighet till bonus om det skulle gå riktigt bra för laget.

Peter Forsberg finns med på isen redan i kvällens match mot Brynäs. Markus Näslund behöver några veckors hårdträning innan han är redo för comeback.

Hockeysverige.se

Skrivet av: