Luleå saknar sin Abbot

"Han är vår förstecenter".


Luleås förstakedja har varit inte varit sig lik i de tre matcher som Chris Abbott nu har missat på grund av sjukdom. Tränaren Roger Rönnberg gjorde också klart på kvällens presskonferens hur mycket den mer tänkande Abbott-tvillingen betyder för norrbottningarna.

– Vi saknar honom lika mycket som man saknar en förstecenter i elitserien. Vi saknar honom på samma sätt som HV71 skulle sakna Johan Davidsson om inte han kunde vara med, konstaterar Rönnberg.

I Chris Abbotts frånvaro har Karl Fabricius inte gjort en enda poäng och brodern Cam har "bara" noterats för två mål under samma period, även om han var nära att hitta rätt även mot Skellefteå.

Även Luleås Niklas Olausson skriver förstås under på att den högerfattade Abbott-broderna lämnat ett tomrum efter sig.

– Visst är det så, det är en enormt skicklig spelare som man vill ha med i sitt lag. Men samtidigt ska vi inte stå och falla med honom, det är ju trots allt lite små marginaler att vi inte har vunnit då han inte varit med, säger Olausson till hockeysverige.se.

Faktum kvarstår dock. På tre matcher utan Chris Abbott, har det endast blivit en poäng för Luleå.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

1 timme sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

2 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

2 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.

Palestina vill att Fifa straffar Israel

3 timmar sedan
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullett Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.