"Alla får en jävla Foppakick"

- 17/11/2009, 15:58 -

Modo Hockeys Hasse Andersson berättar om för Nyheter24 om betydelsen av en ny Foppacomeback.

Tre återkomster är anledningen.

Modo Hockey har förvandlats från ett förtvivlat bottenlag till ett troligt slutspelslag.

Dan Hinote, Markus Näslund och framför allt; Peter Forsberg kommer att ge Örnsköldsviks stolthet ett lyft.

– Plus att alla spelare får en jävla Foppakick säger Modos presschef Hasse Andersson när Nyheter24 når honom.

Om några få timmar får Hockeysverige vara med om ytterligare en glimrande (?) signerad nummer 21.

Och redan i nästa match mot Luleå dyker en publikfavorit upp i Modotröjan - rivjärnet, tuffingen och Foppas bodyguard; Dan Hinote.

Hasse Andersson, informationsansvarig hos seniorlaget, meddelar per telefonen från spelarbussen med riktning Gävle - att laddningen är att hundraprocentig men att en sak är annorlunda.

– När Peter är med oss lyfter sig samtliga någon ytterligare procent. Det här betyder massvis för laget men även för Örnsköldsviksborna, säger Andersson.

I nästa omgång väntar Luleå - då blir det väl Foppafeber på nytt i Swedbank Arena?

– Vi får se. Örnsköldsviksborna är ändå ganska svårflörtade. Arenan ligger mitt i stan och de kan ta sig dit och kolla på träningarna när de vill. Antingen blir det hysteri och en boom direkt. Foppa är ju vad Zlatan är inom fotbollen så det är klart att det blir hysteriskt varje gång. Vi har ändå haft hyfsat mycket publik trots att det sett ut som det gjort.

När får vi se Markus Näslunds återkomst då? Det var inte i går han spelade en ishockeymatch direkt?

– Svårt att säga men jag tror vi får vänta högst i tre veckor. Han är verkligen i form och håller sig bra i trim. Han spelade ju med Icebreakers i somras och såg hur bra som helst ut.

Och Dan Hinote som spelade med er under lockoutsäsongen 04-05?

– "Freddan" (Fredrik Andersson, sportchef reds anm) försöker nå honom men troligen sätter han sig på ett plan i morgon. Då spelar han mot Luleå på torsdag. Det är sagt att han ska dyka upp så snabbt som möjligt.

Förutom dessa tre pjäser, hur många nya spelare kan vi förvänta oss?

– "Freddan" har åtta till tio namn på sin lista. Sen har vi ju Niklas Sundström också som kommer tillbaka sen. Så jag tror ändå inte det blir mer än en till två ny spelare i slutändan.

Foppa har en stigande formkurva och var bländande under sina tre första elitseriematcher den här vintern. Vad kan vi förvänta oss av honom nu, stordåd?

– Ha ha, förhoppningsvis. Jag tror det kommer bli riktigt jävla bra det här. Det är härligt med de här förstärkningarna.

Så nu är ni ett potentialt slutspelslag helt plötsligt?

– He he, riktigt så enkelt är det ju inte. Det vet man inte förrän senare men det ser ju betydligt ljusare ut när det gäller spelarfronten, avslutar Andersson.

Att det ser ljusare ut - var inget dåligt understatement.

Får Modo ihop det kan det bli en mycket rolig vinter och vår.

Från krislag till succélag kan bli verklighet.

Foppa själv har funderat på att lägga skridskorna på hyllan - men valde till slut Modo igen.

– Jag har funderat på att lägga av men det har känts bra de senaste fyra, fem dagarna. Sen den här foten, jag ska sluta diskutera den där foten nu och bara spela hockey, sa han efter förmiddagens värmning i Ö-vik.

Skrivet av: