Falk: "Segern är klar"

Svagt Frölunda besegrades med 3-1.

STOCKHOLM. Djurgårdens urstarka form håller i sig. På tisdagskvällen följde man upp derbysegern mot Södertälje med en 3-1-vinst hemma mot Frölunda.

– Det är skönt. Segern är klar, 3-1, härligt. Jag tycker att vi vinner välförtjänt, vi jobbar hårdare än dem, säger Falk till Nyheter24.

Bortalaget tog dock ledningen i matchen redan 3,28 in i den första perioden. Tomi Kallio avlossade ett överraskande skott som DIF-målvakten Stefan Ridderwall inte var beredd på.

Men det var hemmalaget som hade flest målchanser och till slut skulle det ge utdelning.

I den sista minuten av perioden mottade Timmy Pettersson ett hårt skott från blålinjen som Michael Zigomanis påpassligt styrde via stolpen och in bakom Sebastian Idoff. Idoff som gjorde sin första elitseriematch.

– Jag vill ge Idoff beröm, han gjorde en jättebra match. Holmqvist kände sig lite hängig, säger FHC-tränaren Ulf Dahlén.

Trots ett massivt skottövertag för Djurgården, 15-5, slutade första perioden 1-1.

– Vi lyfte in för lite folk på deras kasse. Det var lite för enkelt för deras målis, säger målskytten Timmy Pettersson.

I den andra perioden fortsatte Djurgården att anfalla friskt och gästerna fick backa hem.

Ledningsmålet skulle dock dröja tills matchklockan stod på 15,41. Assistkungen Marcus Krüger levererade en perfekt passning till Nicklas Danielsson som svarade med ett direktskott. Pucken smet mellan Idoffs ben.

I den sista perioden gjorde Nichlas Falk mål i öppen kasse och fastställde därmed slutresultatet, 3-1.