Axelsson och Johansson kan återvända

Färjestad: "Två killar i helt rätt ålder".


Dick Axelsson har uttryckt missnöje kring sin situation i AHL medan Mikael Johansson har gått skadad. Om det visar sig att duon vill flytta hem till Sverige är deras tidigare klubb Färjestad väldigt intresserad av att få dem under kontrakt.

– Är det så att de vill komma tillbaka så är vi självklart intresserade. Det vore förödande att se våra killar i något annat lag, säger sportchefen Thomas Rundqvist till nwt.se.

Dick Axelsson har haft en trög inledning på säsongen med Grand Rapids Griffins och insinuerade i en intervju med nwt.se förra veckan att han inte skulle ha något emot att flytt hem igen. Mikael Johansson har varit skadedrabbad under sina första månader i Nordamerika och har bara spelat fyra matcher för Hamilton Bulldogs.

Thomas Rundqvist säger att det inte finns några pengar avvarade för duon, men att det går att hitta andra lösningar.

– Som att skriva ett flerårsavtal med killarna och inte ett kontrakt som enbart sträcker sig över den här säsongen. Det här är två killar i helt rätt ålder för oss.

– Jag vet att de inte direkt hoppar högt där borta men jag och Färjestad kan inte göra någonting. Jag får inte ens ta kontakt med Micke och Dick. De tillhör Montreal och Detroits organisationer och det finns inga klausuler som gör det möjligt för oss att få hem dem. Det är upp till klubbarna själva. En del är snälla, andra vill statuera exempel, fortsätter Thomas Rundqvist.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.