FBK vill ha hem guldduo

- 18/11/2009, 13:32 -

Mikael Johansson och Dick Axelsson aktuella för en återkomst i Färjestad.

Dick Axelsson har uttryckt missnöje kring sin situation i AHL medan Mikael Johansson har gått skadad. Om det visar sig att duon vill flytta hem till Sverige är deras tidigare klubb Färjestad väldigt intresserad av att få dem under kontrakt.

– Är det så att de vill komma tillbaka så är vi självklart intresserade. Det vore förödande att se våra killar i något annat lag, säger sportchefen Thomas Rundqvist till nwt.se.

Dick Axelsson har haft en trög inledning på säsongen med Grand Rapids Griffins och insinuerade i en intervju med nwt.se förra veckan att han inte skulle ha något emot att flytt hem igen. Mikael Johansson har varit skadedrabbad under sina första månader i Nordamerika och har bara spelat fyra matcher för Hamilton Bulldogs.

Thomas Rundqvist säger att det inte finns några pengar avvarade för duon, men att det går att hitta andra lösningar.

– Som att skriva ett flerårsavtal med killarna och inte ett kontrakt som enbart sträcker sig över den här säsongen. Det här är två killar i helt rätt ålder för oss, säger han och fortsätter:

– Jag vet att de inte direkt hoppar högt där borta men jag och Färjestad kan inte göra någonting. Jag får inte ens ta kontakt med Micke och Dick. De tillhör Montreal och Detroits organisationer och det finns inga klausuler som gör det möjligt för oss att få hem dem. Det är upp till klubbarna själva. En del är snälla, andra vill statuera exempel, fortsätter Thomas Rundqvist.

Hockeysverige.se

Skrivet av: