Fredag 17 Sep
Stockholm

Succén fortsätter – tre poäng från Foppa

"Känns inte hundra."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett enkelt assist och två frilägesmål blev vad Peter Forsberg presterade på torsdagskvällen i Swedbank Arena hemma mot Luleå. Ett Luleå som tappade sina två bästa offensiva kort redan i mittperioden. Detta efter att Modos Andreas Molinder armbågstacklat Chris i mittzon, som fick utgå på grund av hjärnskakning.

Dessvärre ville tvillingbror Cam Abbott göra upp med Molinder, men linjemannen kom emellan, vilket inte Abbott uppskattade och lyckades utifrån det snacka till sig ett matchstraff. Där någonstans dog Luleås match och sedan handlade allt om Peter Forsberg.

– Vi har inte nog bra offensiv idag. Vi gör ju noll mål och då är det svårt att vinna, konstaterar Luleås Mats Lavander till ppv.

Hyllar Häggström

Forsbergs båda frilägesmål kom i slutperioden, det första efter en smart långpassning av Per Hållberg i powerplay och det andra efter en felpassning av Pär Arlbrandt, då Luleå spelade i numerärt överläge. Efter Forsbergs andra mål, slutade Luleå så definitivt att bry sig om vad som hände på isen.

– Men jag tycker att det var en jämn och bra match. Jag får väl två frilägen lite turligt, det hör ju inte till vanligheterna att jag hamnar där, säger Forsberg.

Den före detta NHL-stjärnan, van att spela med Milan Hejduk och Simon Gagne, hyllade också sin nye kedjekompis - division ett-rookien Magnus Häggström, som gjorde kvällens första mål, efter en målvaktstavla av Luleås Anders Nilsson.

– Det är kul att spela med honom. Han har det mesta som krävs, ett bra skott, stark i kroppen och vill något hela tiden. Sådana spelare är det kul att spela med, menar Forsberg.

Trots sex poäng på de två senaste elitseriematcherna, vill dock Forsberg påstå att han inte är i någon toppform ännu.

– Nej, det känns fortfarande inte hundra bara. Vi får se hur det utvecklar sig. Men det var kul att lira här i Swedbank ikväll i alla fall.

En sista mening som nog inte bröderna Abbott har lust att skriva under på.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela