Proppen ur för Skellefteå

Hattrick av Ericsson.


Efter bara tre poäng på de senaste sju matcherna, lossnade det så fullständigt för Skellefteå hemma mot Södertälje i kväll, då SSK gick på en sina patenterade minor den här säsongen.

Jimmie Ericsson, 29, fixade karriärens första elitseriehattrick, då Skellefteå efter en månad av misär, så till sist fick fart på målskyttet i kväll - även om det var mot ett Södertälje som har viss rutin på slumpmässiga genomklappningar den här säsongen.

Noterbart är också att just Jimmie Ericsson själv har liten skuld till Skellefteås svacka, då han bortsett från krysset mot Luleå senast, gick skadad under den tunga perioden i övrigt.

– Jag tycker faktiskt att vi spelat bra även under perioden när det har gått tungt poängmässigt. Det brukar alltid komma en islossning till slut, den kom nu, säger Ericsson till TT.

Förutom Ericsson, hade även andra Skellefteå-spelare heta kvällar offensivt. Som Brad Moran, som fick ihop ett mål och tre assists, blivande JVM-stjärnan Adam Larsson stod för tre assists och Johan Forsberg för två målpassningar, liksom Pavel Skrbek.

Jimmie Ericsson drar även en klassisk Peter Forsberg-kommentar och påpekar att ännu är det en bit kvar till storformen.

– Även om det blev tre mål idag sitter inte tajmingen som den ska än. Men den ska bli bättre och bättre för varje match, menar han.

Egentligen fanns det bara ett moln på Skellefteås himmel i dag - nämligen ännu en svag publiksiffra, en negativ trend som återstår för klubben att vända. För i kväll gjorde ju till och med Petr Tenkrat och Tomas Surovy poäng för västerbottningarna.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

1 timme sedan

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

2 timmar sedan
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.