Söndag 9 Maj
Stockholm

Proppen ur för Skellefteå

Hattrick av Ericsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter bara tre poäng på de senaste sju matcherna, lossnade det så fullständigt för Skellefteå hemma mot Södertälje i kväll, då SSK gick på en sina patenterade minor den här säsongen.

Jimmie Ericsson, 29, fixade karriärens första elitseriehattrick, då Skellefteå efter en månad av misär, så till sist fick fart på målskyttet i kväll - även om det var mot ett Södertälje som har viss rutin på slumpmässiga genomklappningar den här säsongen.

Noterbart är också att just Jimmie Ericsson själv har liten skuld till Skellefteås svacka, då han bortsett från krysset mot Luleå senast, gick skadad under den tunga perioden i övrigt.

– Jag tycker faktiskt att vi spelat bra även under perioden när det har gått tungt poängmässigt. Det brukar alltid komma en islossning till slut, den kom nu, säger Ericsson till TT.

Förutom Ericsson, hade även andra Skellefteå-spelare heta kvällar offensivt. Som Brad Moran, som fick ihop ett mål och tre assists, blivande JVM-stjärnan Adam Larsson stod för tre assists och Johan Forsberg för två målpassningar, liksom Pavel Skrbek.

Jimmie Ericsson drar även en klassisk Peter Forsberg-kommentar och påpekar att ännu är det en bit kvar till storformen.

– Även om det blev tre mål idag sitter inte tajmingen som den ska än. Men den ska bli bättre och bättre för varje match, menar han.

Egentligen fanns det bara ett moln på Skellefteås himmel i dag - nämligen ännu en svag publiksiffra, en negativ trend som återstår för klubben att vända. För i kväll gjorde ju till och med Petr Tenkrat och Tomas Surovy poäng för västerbottningarna.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela