Foppa vände på egen hand för Modo

Rögle orkade inte bevaka superstjärnan hela matchen.

Rögle höll Peter Forsberg i schack största delen av matchen mot Modo. Men man gav honom lillfingret till slut. Han tackade med att ta hela näven och vända 0-1 till 2-1.

Cirkus Forsberg intog Ängelholm. Det såg ut att bli ny show i första perioden. Där spelade Modo bra och Forsberg hade två suveräna framspelningar som borde ha lett fram till både 1-0 och 2-0 - men som aldrig resulterade.

Därefter gick det mesta i troll för Modo och Rögle såg ut att få stopp på Forsberg totalt därefter.

Dominik Granak stänkte in 1-0 för Rögle med sitt åttonde mål för säsongen och målet såg länge ut att bli matchens enda.

Men med sju och en halv minut kvar klev han fram. Helt på egen hand. Elitseriens stora superstar Peter Forsberg.

Han tog pucken i mittzon, avancerade som ensam Modoit in i anfallszon och trampade runt Baptiste Amar på högerkanten och fick Amar att se väldigt fransk ut innan han bröt in framför mål, kom förbi Cristopher Nihlstorp i kassen och behöll balansen och drog upp pucken i nättaket i det tomma målet.

1-1 var ett faktum, och Forsberg hade presenterat sig.

När matchen gick till förlängning var det Forsberg i centrum igen. Han slängdes in i Röglemålet av Daniel Johansson som fick utvisning - och ger man Peter Forsberg chansen att spela fyra mot tre på elitserienivå. Då smäller det.

Forsberg hittade Hannu Pikkarainen på blå som direktsköt och framför mål styrde Per-Åge Skröder in pucken i mål innan det blev ett rejält råkurr efter slutsignalen där Skröder och Mathias Månsson fick matchstraff.

– Men det är som det ska vara. Det ska vara känslor i hockey, säger Skröder till ppv.

– Det var kanon. Stark moral i laget. Vi borde kanske haft ett mål i första perioden, sen körde dom över oss i andra ganska rejält och vi borde nog ha legat under med mer än ett mål där. Sen får vi ett snyggt mål av Peter och får chansen att avgöra i förlängningen, säger norrmannen vidare.

Dan Hinote gjorde debut för Modo efter en längre tids frånvaro från hockeyn och drog på sig en utvisning i andra perioden när han armbågstacklade Mads Bödker i offensiv zon.

– Han tar för armbågen där, det är inte mycket att säga om. Det är en liten kille, men han är också redan på väg att ramla? men det är upp till domaren att döma, tyckte Hinote som var nöjd med att vara tillbaka i Elitserien och Övik igen.

– Det är underbart. Inga överraskningar, jag har ju varit här förr. Det är hårt och tufft. Örnsköldsvik är en fenomenal stad och publiken där är helt galen. Vi är ett bra lag och det kommer bli grymt.

Peter Forsberg gillade också att Hinote var inne i spel och räknade med att allt inom Modo kommer bli bättre ju längre tiden går. Tiden talar helt enkelt för Modos nya superbygge.

– Han (Hinote) har ju inte spelat på ett tag, och det har ju inte jag heller de senaste åren. Sen kommer ju Markus och även Sundström och behöver matcher också men ju längre säsongen går, desto bättre tror jag nog det kommer bli.

Hockeysverige.se

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.