Onsdag 29 Sep
Stockholm

Jämtin krigade hem segern

Sänkte Timrå med två mål i tredje perioden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Andreas Jämtin gjorde två mål i tredje perioden mot Timrå och såg till att man vann med 4-2. Men han var kritisk till lagets uppträdande i andra perioden som inte alls var bra.

– Vi trodde väl efter första att vi kunde göra lite vad vi ville, säger Jämtin.

Janne Hlavac behövde bara tio matcher innan han såg till att gå upp i delad ledning i skytteligan, trots att övriga spelare gjort mer än dubbelt så många matcher.

Hlavac elfte mål betydde 2-1 för LHC i andra perioden, men det var inte det som blev höjdpunkten från matchen mot Timrå.

Höjdaren blev istället Andreas Jämtins tredje period där han krigade in två puckar och tog matchen från 2-2 till 4-2.

Det första målet styrde han in med benet stångandes framför mål i PP.

– Ja, jag tror det är pucken jag får på mig på benet där när Mange avslutar, säger han till ppv.

Det andra målet var ett krigarmål på ett annat sätt där han återigen var placerad framför mål och stångades och letade passning först, men misslyckades.

– Jag försökte hitta Zackrisson, sen kom pucken tillbaka och då försöker jag bara skjuta.

Annars var han inte speciellt nöjd med lagets andra period, som var under all kritik efter att man kört över Timrå i första perioden men bara fått med sig ett mål.

– Vi var inte tillräckligt ödmjuka i andra. Vi trodde väl efter första att vi kunde göra lite vad vi ville. Men dom är ett bra lag och man får inget gratis, sade den kritiske Jämtin.

Från Timrålägret var det mest upprört över att man inte fick domsluten med sig, utan fick nöta på mest i numerärt underläge.

– I tredje perioden kanske domaren låter oss prova att spela powerplay också. Vem vet, frågade sig 2-2-skytten Fredrik Hynning efter andra perioden.

Och chanser fick man i tredje. Man fick spela fem mot tre i en minut och hade ytterligare ett PP, men utan att lyckas.

– Men första 45 minuterna har vi inte ett enda powerplay. Det klart det tar musten ur oss, förklarade tränaren Challe Berglund innan han gick i en anmärkningsvärd munhuggning med reportern på plats.

Dessförinnan förklarade han att han var missnöjd med första perioden.

– Första perioden var vi inte här för att vinna, då var vi statister.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela