Fredag 17 Sep
Stockholm

Luleå vände dyster trend

"Vi spelade helt ok."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter fyra raka matcher utan seger, så vände Luleå så ikväll sin dystra trend hemma mot Frölunda, då man jobbade till sig en 2-1 seger mot göteborgarna. En match som främst präglades av starkt målvaktsspel.

– Vi gör en helt ok match, säger Luleås Mats Lavander.

De fyra senaste matcherna har bara gjort Luleå en enda poäng och sjutton insläppta mål. Nu blev det dock ett trendbrott på båda de fronterna för norrbottningarna, som kunde ta en arbetsseger med 2-1 hemma mot Frölunda.

En seger som Anders Nilsson, som blandat och gett den senaste månaden, efter en lysande start på säsongen, var en nyckelfigur bakom. Idag var 19-åringen endast sju sekunder ifrån att hålla sin andra nolla i elitseriekarriären.

– Ja, det brukar kunna bli sådär, men det spelar ingen roll. Det viktigaste är ju att vi tar tre poäng, säger Nilsson till ppv.

– Jag tycker vi spelar med en stor moral och gör en bra arbetsinsats, därför vinner vi.

Hyllar målvakten

Och sedan förstås också inte att förglömma en drömräddning av Nilsson, då Frölundas Mathis Olimb, hade öppet mål att slå in 1-1 i den första perioden. Totalt räddade Nilsson 36 skott i eftermiddag.

– Hade han inte spelat så bra som han gjorde idag, så hade det helt klart trillat in fler puckar bakåt. Han var riktigt bra, säger Luleås Mats Lavander om Nilsson.

Lavander gjorde själv sitt elfte mål för säsongen, då han slog in matchvinnande 2-1 i öppen bortakasse.

– Jag försökte bara ta röd och sedan lägga ned pucken mot mål och det gick ju bra. Det var viktigt för oss att ta tre poäng och få ett trendbrott. Spelmässigt var det väl också ett snäpp upp, vi spelade helt ok idag, summerar Luleås vicekapten.

För Frölunda var detta blott den andra förlusten på de sex senaste matcherna. Dock den andra för säsongen mot just Luleå.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela