Måndag 18 Okt
Stockholm

"Det är lätt att kasta skit"

Kritiserade Andreas Jämtin slår tillbaka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kallad elitseriens mest överskattade spelare och dömd för misshandel.

Andreas Jämtin har haft förutsättningarna emot sig den här säsongen, men det har inte hindrat 26-åringen från att spela sitt livs kanske bästa hockey.

Efter lördagens två matchavgörande mål mot Timrå är Jämtin uppe i 14 poäng (7+7) på 22 matcher. Det är fyra poäng fler än han gjorde på 27 matcher under den misslyckade fjolårssäsongen.

– Allt var grymt hackigt. Folk tyckte både det ena och det andra, men de höga kraven får du leva med. Det är lätt att kasta skit, men jag är inte ensam om att ha gått igenom en tyngre period, säger han till corren.se om förra säsongen.

Bakom nytändningen ligger ett nära samarbete med fystränaren Lasse Thörnholm. Under hans ledning har Andreas Jämtin blivit mycket bättre tränad.

– På det sättet har jag utvecklats sen jag kom till Linköping. Det var fruktansvärt mycket löpning i somras, nästan på gränsen för du man klarar av.

– Bra matcher kan alla göra, men tidigare säsonger har jag ofta fått en svacka efter 20-30 matcher. Nu känner jag mig piggare, med bättre kondition och benstyrka, säger han till corren.se.

Trots motgångarna hävdar Andreas Jämtin att han aldrig har tvivlat på sin egen förmåga.

– Jag vet vad jag kan. Det har jag gjort hela tiden

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela