Söndag 19 Sep
Stockholm

"Torpet" nollade Södertälje

Rögle körde över Södertälje.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under säsongens första månader var Jürgen Penker målvaktsfavoriten bland Rögleanhängarna. Frågan är om inte opinionen har vänt till Cristopher Nihlstorps fördel den senaste veckan. 25-åringen har på sina fyra senaste starter hjälpt Ängelholmslaget till tio av tolv möjliga poäng.

På måndagskvällen såg han dessutom till att hålla nollan för första gången den här säsongen. Han stoppade samtliga 36 skott mot ett Södertälje som inte hade torrt krut i bössorna.

- Vi är väldigt konsekventa i det vi gör, Vi håller pucken på rätt sida och jobbar väldigt hårt. Vi har ett vägvinnande spel just, säger Nihlstorp till Canal Plus apropå Rögles framgångar den sista tiden.

Med sitt eget spel är han belåten hittills den här säsongen.

- Jag försöker ta steg i utvecklingen varje år och hoppas kunna göra det i år också. Det känns bra just nu, säger Nihlstorp som även är till freds med den hårda konkurrensen med Jürgen Penker.

- Den är väldigt bra. Vi fajtas på varje träning om vem som ska få stå, det är bra för Jürgen, för mig och hela laget.

Pakaslahti - en målsumpare

I och med att Cristopher Nihlstorp höll nollan satte han stopp för Linus Klasens svit på nio raka matcher med poäng. Klasen var som vanligt på fint spelhumör, men lagkamraterna kunde inte förvalta hans framspelningar. Den största syndaren var Petri Pakaslahti som missade flertalet öppna lägen.

- Vi orkar inte riktigt, har inte kraften som behövs för att vinna en sådan här match. Vi skulle ha behövt första målet. Nu kommer vi inte in framför Nihlstorp och skapar inte några riktigt bra chanser, säger tränaren Peter Popovic som bland annat saknade kuggar som Yanick Lehoux och Pierre Hedin.

I Rögle låg store centern Eric Beaudoin bakom segern. Han satte själv 1-0 i powerplay på Jeremy Collitons fina framspelning. Därefter spelade han snyggt fram Mattias Sjögren till 2-0. Mikael Gath gjorde säsongens första mål i tom kasse fram till 3-0.

Noterbart är att backgiganten Dominik Granaks fina poängform är intakt. Slovaken hade assist på alla tre Röglemålen och har gjorde åtta poäng (3+5) på tre matcher sedan comebacken efter svininfluensan förra veckan.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela