Måndag 20 Sep
Stockholm

Drömmål av Timrås nya backstjärna

Gabriel Karlsson visade klassen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Backleveransen har lyst med sin frånvaro för Timrå den här säsongen. Fram till halva backbesättningen blev skadad. Då klev Gabriel Karlsson ner på backplats och blev lagets nya offensiva superback.

På fyra matcher har det blivit fyra poäng för den vikarierande backen som låg bakom Timrås 4-3-seger mot Djurgården på måndagskvällen.

I en match som till första halvan blev en målrik historia, var det han som låg bakom både 3-1 och 4-1 när Timrå - vad det skulle visa sig - avgjorde matchen i andra perioden.

Han gjorde själv 3-1 med ett mål i världsklass. Han fick pucken i egen zon, åkte över hela isen och gick emellan tre djurgårdare i offensiv zon innan han snirklade upp pucken i Gustaf Wesslaus vänstra kryss.

- Äh... det var väl lite... ja, det var lite tur, sade Gabriel Karlsson till ppv.

En och en halv minut senare placerade sig vid blå i numerärt överläge och lappade till pucken stenhårt. Pucken styrdes in framför mål av Martin Sonnenberg till 4-1.

Innan Karlsson fick kliva ner som back hade han gjort ett mål och åtta assist på 19 matcher från sin centerposition. Sedan han blev back i bortamatchen mot Södertälje har han levererat två mål och två assist på fyra matcher.

Men Timrå höll på att tappa hela ledningen. På mindre än en minut direkt efter 4-1-målet gjorde Djurgården både 2-4 och 3-4. Det första målet efter ett mäktigt slagskott av Andreas Holmqvist - troligen säsongens hårdaste skott.

- Det har hänt flera matcher att vi gjort mål och spelat bra, sen har vi släppt in mål så snabbt inpå, menade Gabriel Karlsson.

Men Timrå höll undan i tredje perioden och efter Kyle Klunertanz 3-4-reducering så blev det inga fler mål i matchen och i den tredje period där Djurgården skulle vara det jagande laget var det snarare Timrå som hade de hetaste chanserna.

- Det är för dåligt idag. Vi har våra bra stunder, men sett över 60 minuter är det för dåligt under långa perioder. Vi kommer inte upp alls, har inget tryck i åkningen. Det är för tafatt idag, säger kaptenen Marcus Ragnarsson om Djurgårdens insats.

För Timrå var förstås segern livsnödvändig för att inte tappa ännu mer mark i botten. Nu är man fem poäng från det nedersta strecket och kan jobba vidare därifrån.

- Det kändes lite som att vi måste vinna den här matchen, säger Fredrik Hynning som kunde blivit syndabock i matchen efter att med halvminuten kvar skjutit i stolpens insida ren med tom kasse.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela