Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Timrås panikvärvningar

- 24/11/2009, 17:35 -

"Båda spelarna kommer i ett läge där vi behöver mera energi i laget".

Henrik Petré och Kamil Piros är tillbaka i Elitserien.

Det är dessa två kort Timrå sätter sin tillit till när det gäller att kämpa sig upp ur botten- och skadeträsket man befinner sig i efter en höst av förluster.

– Båda spelarna kommer i ett läge där vi behöver mera energi i laget, samt också hjälpa oss i vår skadesituation, säger sportchefen Stefan Lindqvist till klubbens hemsida.

– Sedan är det ju självklart två kompetenta hockeyspelare som vi tror kommer att passa in i vår organisation.

Piros, som avslutade fjolårets säsong i HV71, har under hösten spelat i finska Ässät där han gjort allt annat än succé med sina två mål och tre assist på 22 matcher.

I fjol sköt det landslagsmeriterade tjeckiske centern sex poäng på 18 matcher i slutspelet för HV71.

Henrik Petré har inte spelat alls under säsongen och har varit borta från svensk hockey sedan han spelade med Södertälje 05/06.

Därefter har han mestadels gjort sig ett namn i finska ligan för SaiPa och Ässät innan han ifjol valde spel i slovakiska storlaget Bratislava, men fick lämna efter 18 poänglösa ligamatcher.

Han avslutade säsongen med Tappara i finska ligan där han varit en helt okej back poängmässigt - till skillnad mot hans elitseriekarriär som bara genererat 32 poäng på 266 matcher.

Kamil Piros kontrakt sträcker sig säsongen ut, medan Petrés i första hand sträcker sig till 20 december.

Hockeysverige.se

Skrivet av: